Ελληνική Πρωτοβουλία: Δωρεά $30,000 για τη υποστήριξη του κέντρου για γυναίκες «Athena» στη Χίο

    Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) δωρίζει $30,000 στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Action for Women». Η δωρεά του THI θα καλύψει τα λειτουργικά κόστη του κέντρου για γυναίκες «Athena» που βρίσκεται στη Χίο.

    Το κέντρο «Athena» είναι το μοναδικό καταφύγιο του είδους του, στη Χίο, που αφιερώνεται στην υποστήριξη γυναικών ηλικίας 12 ετών και άνω. Το κέντρο προσφέρει πλήθος εξειδικευμένων υπηρεσιών στις γυναίκες-πρόσφυγες που φτάνουν στη Χίο. Μέσα από το πρόγραμμά του, οι γυναίκες αποκτούν  πρόσβαση σε υπηρεσίες νομικής, ιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης, παράλληλα με μια σειρά ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με στόχο να τους παρέχει όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης.

    To «Action for Women» είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Ζυρίχη το 2015. Στην Ελλάδα διοργανώνει δύο προγράμματα, το κέντρο για γυναίκες «Athena» στη Χίο και το «Halcyon Days» στην Αθήνα. To «Action for Women» έχει ως στόχο την παροχή ασφάλειας, υποστήριξης και ελπίδας στις γυναίκες που αναζητούν καταφύγιο στην Ελλάδα. Επιπλέον, φιλοδοξεί να δώσει στις γυναίκες τόσο αυτοπεποίθηση όσο και τις κατάλληλες δεξιότητες για να δημιουργήσουν μία νέα ζωή στην Ευρώπη. Από την ίδρυσή του, έχει βοηθήσει πάνω από 17.500 γυναίκες, οι οποίες εγκατάλειψαν βίαια την πατρίδα τους, να αισθάνονται ασφαλείς και αισιόδοξες για το μέλλον.

    Ο κ. George Svokos, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η μητέρα μου ξέφυγε από τη ναζιστική κατοχή ταξιδεύοντας με μία βάρκα από τη Χίο στην Τουρκία. Σήμερα, χιλιάδες γυναίκες ακολουθούν την αντίθετη διαδρομή, αναζητώντας, όπως και εκείνη, ασφάλεια και ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή. Στη μνήμη της, η οικογένειά μου υποστηρίζει τις προσπάθειες του «Action for Women», τις οποίες οι κόρες μου είδαν από πρώτο χέρι κατά την επίσκεψή τους στο κέντρο «Athena» το περασμένο καλοκαίρι».

    Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα γνώρισε μεγάλη εισροή προσφύγων, γεγονός που δημιούργησε την ανάγκη για εγκαταστάσεις που να παρέχουν ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή στην Ε.Ε. Το έργο του «Action for Women» τόσο στη Χίο, όσο και στην Αθήνα είναι αξιέπαινο καθώς αντιμετωπίζει ουσιαστικά και αποτελεσματικά το κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα των γυναικών-προσφύγων. Αισθανόμαστε υπερηφάνεια που υποστηρίζουμε οργανώσεις, των οποίων πρωταρχικός στόχος είναι να αγωνίζονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να βοηθούν ανθρώπους να ξαναχτίζουν τη ζωή τους».

    Η κα. Gabrielle Tay, Ιδρυτής του «Action for Women» δήλωσε: «Από το ξεκίνημά μας τον Σεπτέμβριο του 2015 το «Action for Women” παραμένει μια ανεξάρτητη οργάνωση. Τα προγράμματά μας σε Χίο και Αθήνα παρέχουν ασφάλεια υποστήριξη και ελπίδα στις γυναίκες που ξεφεύγουν από τις συγκρούσεις και τη βία. Η υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας θα μας βοηθήσει στην λειτουργία των προγραμμάτων μας για έξι μήνες. Παραμένουμε ταπεινοί και είμαστε ευγνώμονες για τη δωρεά αυτή ελπίζοντας να συνεχίσουμε να βοηθάμε όλες τις ευάλωτες και εκτοπισμένες γυναίκες, με τις οποίες συνεργαζόμαστε».

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ