Η ΙΟΝ συμμετέχει στο Green Mission

Πιστή στη δέσμευσή της να αυξήσει τη θετική της επίδραση στο περιβάλλον και να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, η ΙΟΝ Α.Ε. συμμετέχει στο Green Mission, τη σύμπραξη επιχειρήσεων και φορέων στην Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων αλλά και του κοινού για τη σημασία της ορθής ανακύκλωσης των μπαταριών μόλυβδου-οξέος.

Πρόκειται για μια οργανωμένη δράση που ξεκίνησε το 2017 και έχει φτάσει σήμερα στις 63 εταιρείες και οργανισμούς που συμμετέχουν ενεργά ως μέλη από διάφορους κλάδους. Μέσα από μια οργανωμένη στρατηγική ενημέρωσης με ημερίδες, αρθρογραφία και δράσεις, το Green Mission επισημαίνει την αναγκαιότητα για την ορθή ανακύκλωση των μπαταριών, με στόχο όχι μόνο την υποστήριξη της κυκλικής οικονομίας, αλλά και την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος, με μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου που απαιτείται για την εξόρυξη του ορυκτού μολύβδου, καθώς και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Συγκεκριμένα, μέσα από τη συνεργασία με το Green Mission, η ΙΟΝ Α.Ε. κατάφερε το 2018 να αυξήσει κατά 80,2% τις ποσότητες αποβλήτου που ανακύκλωσε σε σύγκριση με το 2016. Αυτό σημαίνει ότι, συνολικά για την τριετία 2016-2018, η εταιρία ανακύκλωσε 2.784kg αποβλήτων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά 7,628MWh (ισοδυναμεί με τη μέση κατανάλωση ρεύματος για ένα μέσο νοικοκυριό για 6 μήνες) και στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 4.496kg (ισοδυναμεί με την ετήσια απορρόφηση CO2 από 206 δέντρα).

Η συμμετοχή της εταιρείας στο Green Mission αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση της έμπρακτης αφοσίωσής της στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της εταιρείας για την  Εταιρική Υπευθυνότητα με άξονα το περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ