Κοινωνία Αξιών: Καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα

Στo πλαίσιο του κρίσιμου αγώνα της ‘’κοινωνίας αξιών’’ κατά της διαφθοράς, διοργανώνεται ανοιχτή εκδήλωση με ομιλητές που γνωρίζουν σε βάθος το θέμα και κατέχουν την  τεχνογνωσία που αφορά στην καταπολέμησή της, λόγω της πολύχρονης εμπειρίας τους σε σχετικές καίριες θέσεις της πολιτείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 19.00 έως 21.00, στο Ξενοδοχείο ‘’RadissonBluPark’’ (πρώην ΠΑΡΚ), Λ. Αλεξάνδρας 10.

Ομιλητές θα είναι οι:

• Λ. Ρακιντζής, Εισαγγελέας και Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης
• Γ. Κορομηλάς, Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
• Δ. Μάρδας, Καθηγητής ΑΠΘ και πρώην ΓΓ. Προμηθειών του Υπουργείου Ανάπτυξης
• Π. Μποχώρης, Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΙΑΣΩ, πρώην Γεν. Γραμματέας Υπουργείου
Υγείας και ΣΔΟΕ
• Κ. Μπακούρης, Πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης “ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ”
•Εκπρόσωπος της δράσης πολιτών “ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ”

Αποτελεί εθνική προτεραιότητα η καταπολέμηση της διαφθοράς, με την έννοια της δωροδοκίας, του εκβιασμού, του νεποτισμού, της υπεξαίρεσης χρημάτων, της δωροληψίας, της κατάχρησης, της πλαστογραφίας, της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος χρήματος, της εγκληματικής επιχειρηματικότητας, των παρανομιών στη διακίνηση προϊόντων.

Λόγω αυτής της εθνικής ‘’ασθένειας’’ φθάσαμε στα τεράστια ελλείμματα, στην Τρόϊκα και στη δεινή θέση να γίνουμε παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγή.

Για την ‘’κοινωνία αξιών’’, η ριζική αντιμετώπιση αυτής της “ασθένειας” είναι θεμελιώδης προϋπόθεση προκειμένου το σχέδιο ανασυγκρότησης, οι νόμοι και οι πολιτικές να οδηγήσουν αποτελεσματικά σε βελτιωτικές αλλαγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ