ΕΛΛΕΤ: Συνέδριο για το «Ελληνικό Πλεονέκτημα», 23-24 Νοεμβρίου

40 χρόνια δράσης συμπληρώνει φέτος η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), η μεγαλύτερη αμιγώς εθνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση και η μοναδική στην Ελλάδα που συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξε στον ελλαδικό χώρο την έχουν κατατάξει στους πλέον δραστήριους περιβαλλοντικούς φορείς με διεθνή αναγνώριση, όπως μαρτυρεί μεταξύ άλλων και η συνεργασία της με την Europa Nostra, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος (EEB) και το Mediterranean Information Office for Environment, Culture and Sustainable Development (MIO-ECSDE). Αναγνώριση της προσφοράς και του έργου της Ελληνικής Εταιρείας αποτελεί η βράβευσή της το 2012 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη».

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ιδρύθηκε το 1972, με στόχο να τονώσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την αξία της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς, να προβάλει τη σημασία της οικολογικής ισορροπίας και της ενεργούς προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από τη διαμόρφωση και εφαρμογή πολιτικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το έργο της συνθέτουν πρωτίστως υλικές δραστηριότητες, όπως έργα αναστήλωσης, προστασίας και ανάδειξης πολιτισμικής κληρονομιάς αλλά και άυλες δραστηριότητες, όπως εκστρατείες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για θέματα περιβάλλοντος και συμμετοχή τους στην προστασία και τη χρήση ορθών πρακτικών για την διαχείριση της φυσικής και ανθρωπογενούς κληρονομιάς της χώρας μας. Παρεμβαίνει προς νομοθετικές και εκτελεστικές εξουσίες της χώρας με γνώμονα τη βελτίωση, τροποποίηση ή και απόσυρση μέτρων που κρίνεται ότι βλάπτουν το περιβάλλον και την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Χαρακτηριστικά δείγματα του μακρόχρονου έργου της είναι η συμβολή της στη διάσωση της Πλάκας, του τοπίου των Δελφών και του νοτίου Σαρωνικού, παραδοσιακών οικισμών όπως της Ύδρας, το πρόγραμμα «Αειφόρο Αιγαίο» και ο θεσμός του «Αειφόρου Σχολείου».

Στο πλαίσιο της επετείου των 40 ετών, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού πραγματοποιεί Συνέδριο, το οποίο στοχεύει να επαναδιατυπώσει το «Ελληνικό Πλεονέκτημα» και να αναδείξει τους τομείς που μπορούν να το αναπτύξουν, την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, όπως είναι ο Πολιτισμός, το Περιβάλλον, η Ναυτιλία και ο Τουρισμός.

Το Συνέδριο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «Περιβάλλον Πολιτισμός: Το ελληνικό πλεονέκτημα» διεξάγεται την Παρασκευή 23  και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές. Η συμμετοχή στις εργασίες είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο  www.ellet.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ