ΕΥ: Στηρίζει τη Μονάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκρατείου Πολιτείας

Η EY Ελλάδος, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, προχώρησε σε χρηματική δωρεά στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκρατείου Πολιτείας (ΜΑΚΙΠ). Το χρηματικό ποσό χρησιμοποιήθηκε από τη μονάδα για την αγορά 30 αντιπυρικών στολών πυρόσβεσης τύπου NOMEX.

Η ΜΑΚΙΠ ιδρύθηκε το 2010, με στόχο την προστασία της ευρύτερης περιοχής της Πάρνηθας, του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου της Αττικής. Η μονάδα, η οποία έχει ενταχθεί στο μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων, δραστηριοποιείται στον τομέα της πυρασφάλειας (καταστολή – πρόληψη) και ο ρόλος της είναι επικουρικός σε αυτόν του Πυροσβεστικού Σώματος. Η ΜΑΚΙΠ επεμβαίνει περίπου σε 30 με 40 περιστατικά πυρκαγιών στον τομέα ευθύνης της κάθε χρόνο, με πιο πρόσφατες τις ενέργειές της για τις πυρκαγιές στον Κάλαμο το 2017 και το 2018.

Η χορηγία αυτή, έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής στελεχών της EY σε δράση εθελοντικής δενδροφύτευσης στον Νέο Βουτζά Αττικής, τον Ιανουάριο. Κοινό στοιχείο των δυο δράσεων αποτελεί η σημασία που αποδίδει η ΕΥ στον εθελοντισμό, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και τη δημιουργία αξίας για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Σχολιάζοντας τη δωρεά της EY, ο κος Θωμάς Γραμμένος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΑΚΙΠ, δήλωσε: «Θα θέλαμε να απευθύνουμε για μία ακόμη φορά τις εγκάρδιες και ειλικρινείς ευχαριστίες μας προς την EY, για την ευγενική και γενναιόδωρη χορηγία της, που αφορά την αγορά 30 αντιπυρικών στολών NOMEX, για τον εξοπλισμό των εθελοντών της ΜΑΚΙΠ, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να διεξάγουν το εθελοντικό τους έργο με μεγαλύτερη ασφάλεια. Χωρίς αυτή την προσφορά, η εν λόγω αναβάθμιση του υλικού μας εξοπλισμού δε θα ήταν εφικτή. Η εθελοντική μας ομάδα έχει έδρα την Ιπποκράτειο Πολιτεία του Δήμου Ωρωπού και δραστηριοποιείται από το 2011 σε περιστατικά δασοπυρόσβεσης στις όμορες περιοχές της Πάρνηθας, έχοντας αναγνωριστεί για το έργο της από το Πυροσβεστικό Σώμα, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, τον Δήμο Ωρωπού και έτερους φορείς».

Ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, ανέφερε: «Η ΕΥ, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του έργου των εθελοντικών σωμάτων πυρόσβεσης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΜΑΚΙΠ, υποστηρίζοντάς τη στην αναβάθμιση του εξοπλισμού των εθελοντών της. Με τον τρόπο αυτό, θα θέλαμε να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλους όσους δίνουν σιωπηρά μάχη με τις φλόγες στην Αττική, και συνεχίζουν να επαγρυπνούν για την προστασία του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινοτήτων. Η EY στηρίζει έμπρακτα την προσφορά τους και βρίσκεται στο πλευρό τους».