Οι Ευρωπαϊκές Εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον για το 2020

Το Great Place to Work® ανακοίνωσε τη Λίστα Best Workplaces in Europe 2020. Ποιες πολυεθνικές εδρεύουν και στην Ελλάδα. 

«Έξι πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας και μια αμιγώς Ελληνική, μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης»

 

Οι πολυεθνικές Mars, AbbVie Pharmaceuticals, The Adecco Group, DHL Express, Amgen και SC Johnson, οι οποίες διακρίθηκαν και στη χώρα μας, καθώς και η εταιρεία amuse βραβεύτηκαν μεταξύ των καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης όσον αφορά στο εργασιακό τους περιβάλλον.

 

Την πρωτιά στις πολυεθνικές της Ευρώπης για το 2020 κατέκτησε και φέτος η εταιρεία πληροφορικής Salesforce, στις μεγάλες εθνικές εταιρείες η Δανέζικη εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Sparekassen Kronjylland, στις μεσαίου μεγέθους η Γερμανική φαρμακευτική PASCOE Naturmedizin και στις μικρού μεγέθους η Σουηδική εταιρεία πληροφορικής Regent.

Μπορείτε να δείτε όλες τις εταιρείες της φετινής λίστας εδώ:

 

Για τη δημιουργία της φετινής λίστας, το Great Place to Work® ανέλυσε τις απόψεις περίπου 15 εκατομμυρίων εργαζομένων, από 3000 και πάνω οργανισμούς και επιχειρήσεις 19 Ευρωπαϊκών χωρών.
Οι εταιρείες που διακρίνονται ξεχώρισαν για την ικανότητά τους να δημιουργούν εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον για όλους, με το 94% των εργαζομένων κατά μέσο όρο να δηλώνουν ότι βιώνουν την επιχείρησή τους ως ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

 

Παρότι οι περισσότεροι από τους νικητές προέρχονταν από τον κλάδο της τεχνολογίας/ πληροφορικής και των επαγγελματικών υπηρεσιών, στη λίστα εκπροσωπούνται 15 διαφορετικοί κλάδοι, από τις μεταφορές έως τις κατασκευές – αποδεικνύοντας το γεγονός ότι οποιοσδήποτε τύπος επιχείρησης μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εργασίας όπου η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων είναι πραγματικά ικανοποιημένη με τη δουλειά τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Λίστα Best Workplaces in Europe:

Το Great Place to Work® αναγνωρίζει τους κορυφαίους εργοδότες στην Ευρώπη, ανακοινώνοντας τη λίστα με τις 125 καλύτερες εταιρείες, σε τέσσερις κατηγορίες μεγέθους: · 20 Μικρές εταιρείες (με 20 εως 49 εργαζόμενους) · 50 Μεσαίου μεγέθους (απασχολούν από 50 έως 500 εργαζόμενους) · 30 Μεγάλες (με περισσότερους από 500 εργαζόμενους) · 25 Πολυεθνικές.
Για να συμπεριληφθούν στη λίστα αυτή οι εταιρείες πρέπει προηγουμένως να έχουν διακριθεί σε μία ή περισσότερες εθνικές λίστες του Great Place to Work® στις 19 χώρες που περιλαμβάνονται στη Λίστα (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία, Τουρκία, Φινλανδία).
Οι πολυεθνικοί οργανισμοί που διακρίνονται πρέπει επίσης να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1. Να απασχολούν τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, με τουλάχιστον 40% (ή 5.000 άτομα) αυτών να απασχολούνται εκτός της χώρας όπου εδρεύουν τα κεντρικά της εταιρείας, και 2. Να διακρίνονται τουλάχιστον σε τρεις εθνικές λίστες.
Οι πολυεθνικές εταιρείες λαμβάνουν επίσης πρόσθετη βαθμολογία για τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν με επιτυχία μια εξαιρετική κουλτούρα στο χώρο εργασίας σε πολλές χώρες ταυτόχρονα.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 χρόνων, μέσα από τις έρευνες εργασιακού κλίματος που διεξάγει το Great Place to Work® σε έξι ηπείρους, έχει αποδειχθεί ότι η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στη διοίκηση μιας εταιρείας τους, η υπερηφάνεια που νοιώθουν για τη δουλειά τους και την εταιρεία τους και η αίσθηση συντροφικότητας με τους συναδέλφους τους, αποτελούν διεθνώς τα θεμέλια για ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.