Ο Δεσμός στηρίζει Κοινωφελείς Φορείς και Νοσοκομεία ενάντια στον COVID-19

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι αυξανόμενες και συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες κοινωφελών οργανισμών άφησαν πίσω τους σημαντικές ελλείψεις και δυσκολίες για τη λειτουργία τους. Καθώς σημαντικό μέρος της πλειοψηφίας των δωρεών κατευθύνθηκαν προς τη δημιουργία και τον εξοπλισμό όσο το δυνατό περισσότερων κλινών ΜΕΘ, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός εστίασε στην ενίσχυση Υπηρεσιών Υγείας σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και του Ε.Σ.Υ. ευρύτερα. Συγκεκριμένα, με την οικονομική βοήθεια ιδιωτών και εταιρειών, ο Δεσμός προσέφερε πολύτιμο εξοπλισμό στα Γενικά Νοσοκομεία:

● “Γεώργιος Γεννηματάς”, ΜΕΘ – βρογχοσκόπιο

● “Ο Ευαγγελισμός”, ΜΕΘ – 220 καλύπτρες κεφαλής

● Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας – προστατευτικός εξοπλισμός (ολόσωμες στολές προστασίας, ποδιές, μάσκες FFP2, ποδονάρια, ασπίδες προσώπου).

● Παίδων “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού”, ΜΕΘ – μηχάνημα φιλτραρίσματος της ατμόσφαιρας

● Παίδων Πεντέλης – φορητό ακτινολογικό μηχάνημα

● Σισμανόγλειο “Αμαλία Φλέμιγκ”, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού – τροχήλατη αναρρόφηση, φιάλη οξυγόνου 3lt με ροόμετρο, παρακλίνιο, φορητό μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών ασθενών, ηλεκτρονικά πιεσόμετρα μπράτσου και ψυγείο φαρμάκων

● “Η Σωτηρία”, ΜΕΘ Α’ Παν. Πνευμονολογικής Κλινικής – ειδικές μάσκες και προεκτάσεις μασκών, κεφαλοδέτες, σεντόνι ολίσθησης, καθώς και ένα σύστημα πρηνής τοποθέτησης για την αντιμετώπιση του συνδρόμου οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) ασθενών COVID-19 που υποστηρίζονται μηχανικά.

Παράλληλα, ο Δεσμός κατάφερε να καλύψει ανάγκες Κοινωφελών Φορέων, όπως γηροκομεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, σε ιατρικά μηχανήματα και υλικά (οξύμετρα, νεφελοποιητές, συμπυκνωτές οξυγόνου, κ.α.), προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, στολές κ.α.), απολυμαντικά, καθαριστικά, τρόφιμα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και άλλα, για να μπορέσουν ομάδες υψηλού κινδύνου και ευάλωτοι συνάνθρωποί μας να προστατευτούν από τον COVID-19. Ενδεικτικά, έχει προσφέρει πάνω από, 5012 ltr επιτραπέζια και ατομικά αντισηπτικά, 400ltr αντισηπτικά επιφάνειας, 2.253.430 χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης, και 512.600 γάντια.

Συνολικά, μέσα στην κρίση του COVID-19, χάρη σε 262 ιδιώτες και 33 εταιρείες, ο Δεσμός έχει διαχειριστεί οικονομικές δωρεές ύψους €537.463,27, και δωρεές σε είδος και υπηρεσίες που η αξία τους ξεπερνά το €1.200.000, για την κάλυψη αναγκών περισσότερων από 300 φορέων.

Ο Δεσμός από την ίδρυσή του το 2012, συνδέει δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες, και ιδρύματα με τις ανάγκες φορέων και οργανισμών στοχεύοντας στην κάλυψή τους, με την Υγεία να αποτελεί έναν από τους 4 βασικούς πυλώνες δράσης. Μέσα από τον ανοιχτό διάλογο με Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στη χώρα, ο Δεσμός καταφέρνει να καταγράφει τις πραγματικές ανάγκες τους συνεχώς και αξιόπιστα. Συνεχίζει να συνδέει κάθε διάθεση προσφοράς με πραγματικές ανάγκες, αξιοποιώντας δωρεές οικονομικές, σε είδος, και υπηρεσίες για να απαντήσει σε αιτήματα οργανισμών. Η υλοποίηση κάθε δωρεάς, που περιλαμβάνει προσφορές, αγορές, παραδόσεις και την αποτύπωση του αντίκτυπου, είναι απόλυτα διαφανής και ολοκληρώνεται με πλήρη απολογισμό των έργων.