DHL Express: Υποστηρικτής μαθητών

Η DHL Express, υποστήριξε τη μαθητική ομάδα Ground Force Project των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου στη συμμετοχή της στην τελική φάση του 8ου παγκόσμιου διαγωνισμού του εκπαιδευτικού προγράμματος «Φόρμουλα 1 στα Σχολεία» (F1 in Schools World Finals), η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 27 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου στο Abu Dhabi.

Η ομάδα, η οποία ήταν και η πρώτη ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό, διακρίθηκε μεταξύ   33 ομάδων υψηλού επιπέδου από 22 χώρες,  πετυχαίνοντας τον 9ο καλύτερο χρόνο και αποσπώντας ταυτόχρονα τα παρακάτω βραβεία:

– Βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας
– Βραβείο Best Use of Social Media

Επίσης, η ομάδα προτάθηκε για το βραβείο της καλύτερης ιστοσελίδας.

Η DHL κάλυψε τις ανάγκες ταχυμεταφορών της ομάδας για την οργάνωση του  περιπτέρου της στην Yas Marina, τη διάσημη πίστα της Formula 1 στο Abu Dhabi.

Η εκπαίδευση και οι τρόποι ενθάρρυνσης των νέων ανθρώπων για να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους αποτελεί αξία, αλλά και βασική προτεραιότητα των δράσεων της DHL, η οποία σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο υποστηρίζει δράσεις με άξονες την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Ο κ. Δημήτρης Παπάς, Marketing & Area Sales Manager  της DHL ανέφερε: «Η προσπάθεια και οι εξαιρετικές διακρίσεις που έλαβαν τα μέλη της ομάδας ανάμεσα σε τόσες χώρες, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και είμαστε πολύ περήφανοι για τη δυνατότητα να στηρίζουμε τέτοιες δραστηριότητες. Η ενθάρρυνση της ανάπτυξης των δυνατοτήτων των μαθητών και των νέων ανθρώπων γενικότερα αποτελεί ένα βασικό πυλώνα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της DHL και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε παρόμοιες δράσεις σε τοπικό επίπεδο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους μαθητές, τόσο για τις μελλοντικές τους συμμετοχές όσο και για τις υπόλοιπες ακαδημαϊκές δραστηριότητές τους».

Ο κ. Λιναρδάτος, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου αντίστοιχα ανέφερε: «Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ “Ground Force Project”, έδρεψε σημαντικές διακρίσεις στους παγκόσμιους τελικούς της F1 in schools του Abu Dhabi, καθώς κέρδισε 2 βραβεία, προτάθηκε για ένα τρίτο και έφερε τον 9ο καλύτερο χρόνο στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της ομάδες από χώρες με μεγάλη παράδοση συμμετοχών και διακρίσεων στο διαγωνισμό αυτό.

Για τις επιδόσεις της αυτές η ομάδα μας απέσπασε τα τιμητικά σχόλια και το θαυμασμό των διοργανωτών, κριτών αλλά και των μελών άλλων ομάδων. Οι μαθητές μας εκπροσώπησαν επάξια την πατρίδα μας, καθώς το «GREECE» ακούστηκε τιμητικά τρείς φορές στην τελετή απονομών, αποδεικνύοντας ότι τα Ελληνόπουλα έχουν τις δυνατότητες να διακρίνονται και να πρωτεύουν, ακόμη κι όταν αντιμετωπίζουν την παγκόσμια μαθητική ελίτ, αρκεί να έχουν την οικονομική δυνατότητα της συμμετοχής.

Με δεδομένο το υψηλό κόστος συμμετοχής μιας ομάδας στον εξαιρετικό αυτό παγκόσμιο διαγωνισμό, η ομάδα μας δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει χωρίς τη βοήθεια και την οικονομική στήριξη των χορηγών μας. Εκ μέρους λοιπόν τόσο των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου όσο και της ομάδας μας Ground Force Project, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την DHL για την υποστήριξη που μας παρέσχε, με τη δωρεάν χορηγία των ταχυμεταφορών του υλικού μας προς και από το Abu Dhabi, στηρίζοντας έτσι τη συμμετοχή της ομάδας μας και την εκπροσώπηση της χώρας μας.»

Το «F1 in Schools» υπό την αιγίδα της F1 είναι ένας μαθητικός διαγωνισμός με βασικό σκοπό να φέρει τους νέους σε επαφή με την επιστήμη και τις τεχνολογικές εφαρμογές της. Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό, οι μαθητές, αξιοποιώντας γνώσεις Φυσικών Επιστημών, Πληροφορικής, Μηχανικής και Μαθηματικών, αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα μοντέλο αγωνιστικού αυτοκινήτου F1. Περίπου 40 χώρες από όλο τον κόσμο και όλες τις ηπείρους συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με τις ομάδες να βαθμολογούνται τόσο για τα χαρακτηριστικά του μοντέλου που κατασκευάζουν, όσο και για τις ικανότητές τους στη δημιουργία ενός επικοινωνιακού πλάνου marketing και social media για την προώθησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ