Κωτσόβολος: Υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις

Η Κωτσόβολος, σε συνεργασία με την Diversity Charter by Kean, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021. Η Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019, με σκοπό την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι πυλώνες της διαφορετικότητας αφορούν στο φύλο, στην ηλικία, στη φυλή, στην αναπηρία, στην εθνική καταγωγή και στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η Κωτσόβολος, με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, επισφραγίζει τη δέσμευσή της να προωθεί και να σέβεται τη διαφορετικότητα, δημιουργώντας ένα εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της χωρίς στερεότυπα και διακρίσεις. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων και η διαφορετικότητά τους, είναι τα στοιχεία εκείνα που ευνοούν την καινοτομία και την εξέλιξη, χτίζοντας ένα πολυφωνικό και ευοίωνο αύριο για την εταιρεία. Τον μήνα Μάιο, ο οποίος έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Ευρωπαϊκός Μήνας Διαφορετικότητας, η Κωτσόβολος θα πραγματοποιήσει  δράσεις, εμπλέκοντας ενεργά όλους τους ανθρώπους της, προς ενίσχυση της δέσμευσης της εταιρείας να «αγκαλιάζει» τη διαφορετικότητα, καθώς όλοι είμαστε μοναδικοί – #ΚDiversityMonth.

Ο κ. Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece, δήλωσε: «Για εμάς είναι πολύ μεγάλη χαρά να υποδεχόμαστε στην οικογένεια της Χάρτας επιχειρήσεις που σέβονται τις αξίες της Διαφορετικότητας και τις ενσωματώνουν στην καθημερινή λειτουργία τους. Είμαστε όλοι μαζί συμμέτοχοι στη διαμόρφωση ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος και σε δεύτερο χρόνο μίας κοινωνίας, που θα σέβεται τη μοναδικότητα ως στοιχείο εξέλιξης και δημιουργικότητας!».

Ο κ. Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, δήλωσε σχετικά: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Κωτσόβολος ανήκει επίσημα στους υποστηρικτές της Χάρτας της Διαφορετικότητας. Το ανθρώπινο δυναμικό κάθε εταιρείας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά και την κινητήριο δύναμη που οδηγεί στην επιτυχία. Οφείλουμε λοιπόν όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά, να διασφαλίζουμε  ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών για όλους. Είμαστε ίδιοι, αλλά ταυτόχρονα διαφορετικοί.».

Ο κ. Γιώργος Κουμαρτζής, Chief People Officer της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, δήλωσε σχετικά: «Στην Κωτσόβολος, πιστεύουμε και δεσμευόμαστε στην ενδυνάμωση της μοναδικότητας των ανθρώπων μας, στον σεβασμό και την ενίσχυση της διαφορετικότητας, στη δημιουργία συμπεριληπτικών ομάδων και στην αποφυγή οποιασδήποτε διάκρισης. Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας επισφραγίσαμε τη δέσμευσή μας αυτή. Το σύνολο όλων των διαφορετικών ανθρώπων μας συνθέτει τη μοναδική ομάδα της Κωτσόβολος!».