HELMEPA: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με κεντρικό μήνυμα «Μπορούμε να Σώσουμε τις Θάλασσές μας», η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA συμμετέχει στον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος, με σειρά δράσεων για την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση του κοινού, που στόχο έχουν την καλλιέργεια νοοτροπίας ώστε να μεριμνούμε περισσότερο για την υγεία του πλανήτη και τις μελλοντικές γενιές.

Από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2021, τα στελέχη της HELMEPA θα υποδέχονται το κοινό σε κεντρικό σημείο του πολυκαταστήματος Golden Hall, για να ενημερώσουν και να μοιραστούν καλές πρακτικές και καλές συνήθειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Επιπλέον, στις οθόνες του Golden Hall θα προβάλλεται βίντεο από τον πρόσφατο καθαρισμό μας στο Λαγονήσι, αναδεικνύοντας περαιτέρω τη δράση μας. Δείτε το σχετικό βίντεο.

Θα μας βρείτε στην κεντρική είσοδο

Πέμπτη 3/6 – Παρασκευή 4/6: 11.00-20.00

Σάββατο 5/6: 11.00-18.00

Παράλληλα, τα έργα των φετινών νικητών του Διαγωνισμού Ζωγραφικής της Παιδικής HELMEPA, του εμβληματικού προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιείται με την Εκπαιδευτική Κοινότητα από το 1993, ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν το κοινό να «συμμαχήσει με τη θαλάσσια ζωή» για την υγεία του πλανήτη μας. Συγκεκριμένα, ζωγραφιές των παιδιών, μαζί με το μήνυμα του «Γλάρου της HELMEPΑ» για καθαρότερες ακτές, κοσμούν κεντρικές στάσεις λεωφορείων της Αττικής.

Το κοινό καλείται να δυναμώσει το μήνυμα, με φωτογραφία που μπορεί να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το δικό του σύνθημα για το περιβάλλον.

Στην Άνδρο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 5-6 Ιουνίου, η HELMEPA υποστηρίζει τη διενέργεια παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού στον κόλπο του Νημποριού, με τη συμμετοχή της Λέσχη Ανδρίων, του Δήμου και του Λιμεναρχείου Άνδρου, εθελοντικών οργανώσεων και καταδυτικών κέντρων.