«Μαζί για το Παιδί»: Δημιούργησε παιδική χαρά για τα παιδιά του Απαλού

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δημιούργησε μια νέα παιδική  χαρά  στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου του οικισμού Απαλού του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τα 36 παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείου Απαλού πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με ασφάλεια στην νέα παιδική χαρά.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης του «Μαζί για το Παιδί» «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» που υλοποιείται τα τρία τελευταία χρόνια στον Έβρο. Όραμα της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι να στηρίξει τα παιδιά που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας και να τους δώσει νέες προοπτικές και εφόδια για την μελλοντική τους ανάπτυξη.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης  η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» καλύπτει τα αιτήματα σχολικών μονάδων  που είναι ενταγμένες στο συγκεκριμένο  πρόγραμμα  καλύπτοντας  τις ανάγκες τους  δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτέροτητες κάθε περιοχής.

Η κυρία Τατιάνα Μουλούλη, υπεύθυνη προγραμμάτων και εθελοντισμού της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» ανέφερε: «Για εμάς στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» τo παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό για την εξέλιξη των παιδιών ειδικά όταν  συνδυάζεται με δραστηριότητες εξωτερικού χώρου. Συμβάλλει ουσιαστικά στην υγιή ανάπτυξη τους και την κοινωνικοποίηση τους. Είμαστε ευτυχείς  που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά του Απαλού τη δυνατότητα να παίξουν και να χαρούν με ασφάλεια σε μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά.»

Τα όργανα της παιδικής  χαράς είναι μια δωρεά  της εταιρείας «Παρκοτεχνική», ενώ το δάπεδο ασφαλείας και οι εργασίες τοποθέτησης των παιχνιδιών πραγματοποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.