WeFor: Διημερίδα “WeForClimate Summit” στις 28 & 29 Μαΐου

    Το WeFor αποτελεί ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο νέων με σύνθημα “Change we need, Impact we want”. Στόχος του οργανισμού είναι να μιλήσει για όλες εκείνες τις προκλήσεις, στις οποίες η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί. Κάθε χρόνο επιλέγεται μια θεματική, η οποία αποτελεί άξονα των εκδηλώσεων και των δράσεων της ομάδας, ώστε να αλλάξει ο τρόπος που διεξάγεται μια συζήτηση στη χώρα μας. 

    Για το 2022, το WeFor αφιερώνει την ετήσια καμπάνια του, με τίτλο WeForClimate, στην κλιματική αλλαγή σε όλες τις εκφάνσεις της. Ο ρόλος της νέας γενιάς είναι καθοριστικός για το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας. Το WeFor φιλοδοξεί να εισάγει στη δημόσια συζήτηση μια νέα οπτική γύρω από ζητήματα όπως αυτό της ουδετερότητας του ευρωπαϊκού αποτυπώματος άνθρακα, του κλιματικού μετανάστη και της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, αποσκοπώντας στην ευρύτερη κατανόησή τους από την τοπική κοινωνία και σε συναφή ανάληψη δράσης. 

    Κορωνίδα των δράσεων για το 2022 θα αποτελέσει η διημερίδα “WeForClimate Summit” που θα πραγματοποιηθεί στις 28 & 29 Μαΐου, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο Παγκράτι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων. 

    Οι δύο αυτές ημέρες θα αποτελέσουν σημείο συνάντησης κυβερνητικών αξιωματούχων, προσωπικοτήτων του ιδιωτικού τομέα και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών με στόχο να μιλήσουμε για μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις της γενιάς μας, την κλιματική αλλαγή. 

    Η εκδήλωση θα είναι πολυεπίπεδη, εστιάζοντας σε τέσσερις πυλώνες: στην οικονομία, τον πολιτισμό, την κοινωνία και το περιβάλλον και πρόκειται να συνδυάσει keynote ομιλίες από διακεκριμένους stakeholders, μία φόρμα συμμετοχικής συνάντησης καθώς και Townhall Talks για αυξημένη συμμετοχή του κοινού. 

    Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Κώστας Σκρέκας, η πρώην Γενική Διευθύντρια του Solidarity Now, κα Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο Γενικός Διευθυντής κλάδου χαλκού, ΕΛΒΑΛ – ΧΑΛΚΟΡ, Πρόεδρος Σ.Β.Σ.Ε., κος Πάνος Λώλος, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Coca- Cola Τρία Έψιλον, κα Αγγελική 

    Πατρούμπα και η κυρία Εμμανουέλα Δούση η οποία κατέχει την έδρα της UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία. 

    Τον συντονισμό του διημέρου θα αναλάβει ο Γιώργος Ευγενίδης, Δημοσιογράφος στο κανάλι Star, ενώ των επιμέρους συζητήσεων οι Γιάννης Παντζόπουλος, Δημοσιογράφος Lifo και Θοδωρής Γεωργακόπουλος, General Director «Διανεοσις». 

    Το Σάββατο 28 Μαΐου η προσέλευση θα ξεκινήσει στις 16:30 και την Κυριακή 29 Μαΐου στις 19:00.

    Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας εδώ.