TÜV AUSTRIA Hellas: Πιστοποίηση της Πλαστικά Θράκης Pack ως ΟΚ Recycled

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος Οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, πιστοποίησε για 2η συνεχομένη χρονιά την εταιρεία THRACE PACK– Εργοστάσιο Ιωαννίνων, του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, με το ιδιωτικό σχήμα πιστοποίησης OK Recycled.

Συγκεκριμένα, πιστοποιήθηκαν πλαστικοί περιέκτες χωρητικότητας από 3 έως 12 lt, που προορίζονται για την συσκευασία χρωμάτων & οικοδομικών υλικών, ως προς την ενσωμάτωση ανακυκλωμένου πλαστικού σε ποσοστό 46% και 96% κατά βάρος. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία αντικατέστησε 249 τόνους παρθένου πλαστικού (Πολυπροπυλενίου ή εν συντομία PP), συμβάλλοντας έμπρακτα στο όραμα μιας βιώσιμης ανάπτυξης και προωθώντας φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες. Το σχήμα Πιστοποίησης ΟΚ Recycled αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προκύπτουν από τον περιορισμό των επιπτώσεων των πλαστικών προϊόντων στο Περιβάλλον.

Η TÜV AUSTRIA Hellas με το πολλαπλασιαστικής αξίας σχήμα πιστοποίησης OK Recycled παρέχει αξιοπιστία και αντικειμενικότητα, σχετικά με τον ανακυκλωμένο περιεχόμενο των προϊόντων, στους Οργανισμούς που το επιλέγουν. Το αξιόπιστο πρότυπο OK Recycled με την υπογραφή κύρους της TÜV AUSTRIA Hellas καλύπτει τις όλο αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς για πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, ενώ παράλληλα παρέχει εγκυρότητα στους Περιβαλλοντικούς Ισχυρισμούς των εταιρειών, προωθώντας το όραμα της Αειφορίας.

Ο  Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, κ. Δημήτριος Μαλάμος δήλωσε: « Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης είναι σταθερά προσανατολισμένος στην μετάβαση από το γραμμικό μοντέλο προς ένα βιώσιμο μοντέλο κυκλικής οικονομίας, με σεβασμό προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που εδράζονται στις αρχές της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης. Αντιλαμβανόμενοι την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για διαφύλαξη πολύτιμων φυσικών πόρων και έχοντας προχωρήσει σε μία σειρά τεχνολογικών επενδύσεων, μπορούμε να σχεδιάζουμε και να παράγουμε προϊόντα, που περιλαμβάνουν την χρήση περισσότερων ανακυκλωμένων υλικών και τα οποία ταυτόχρονα παραμένουν 100% ανακυκλώσιμα. Στοχεύουμε έτσι συνεχώς, στην μεγιστοποίηση της οικολογικής συνεισφοράς μας και στην μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Επιπρόσθετα, έχοντας δημιουργήσει την περιβαλλοντικά στοχευμένη πλατφόρμα αναβαθμιστικής ανακύκλωσης IN THE LOOP, κάνουμε πράξη την κυκλική οικονομία, δίνοντας αξία στα πλαστικά απορρίμματα, με πολλαπλά έμπρακτα οφέλη για το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA Hellas, κ. Ιωάννης Καλλιάς, δήλωσε: « Η TÜV AUSTRIA Ηellas μέσα από σχήματα πιστοποίησης υψηλού επιπέδου απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχή μας για την αειφορία και αποδεικνύει τη διαχρονική της ευαισθησία σε θέματα σχετικά με την προστασία του Περιβάλλοντος. Η Πλαστικά Θράκης Pack διαγράφοντας μια εκπληκτική πορεία ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια κατακτώντας όλο και περισσότερες αγορές εκτός Ελλάδας, απαντά άμεσα και πειστικά στην αυξανόμενη ανάγκη των καταναλωτών και της κοινωνίας για πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και ενισχύει διαρκώς τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό της».