Nova – Wind: Στηρίζει έμπρακτα το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος

Η Nova – Wind, μέλος της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στηρίζει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος με τη δωρεά ενός πυροσβεστικού οχήματος 4Χ4, 200 στολών προστασίας προσωπικού καθώς και επιπλέον τεχνικού εξοπλισμού για το πυροσβεστικό όχημα. Πρόκειται για μια σημαντική προσφορά ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, στηρίζοντας έμπρακτα το εθνικής εμβέλειας έργο του. 

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος στην Παλλήνη, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, Αντιστράτηγου, κ. Αλέξιου Ράπανου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Nova – Wind, κ. Παναγιώτη Γεωργιόπουλου.

Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας, για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος. Μια προσφορά που αποδεικνύει τη σημασία των συνεργειών. Ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της. Γιατί η συνεργασία παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσέγγισή μας. Βρίσκεται στο επίκεντρο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και φορείς που ξεχωρίζουν με τη δράση τους, όπως η Nova – Wind. Συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. Συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες. Συνεργασία σε κάθε επίπεδο: στην πρόληψη, την προετοιμασία/ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα. Οι προκλήσεις με τις οποίες μας φέρνει αντιμέτωπους η κλιματική αλλαγή απαιτούν να ενώσουμε δυνάμεις και να δράσουμε από κοινού. Απαιτούν τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της κοινωνίας. Απαιτούν φορείς και Πολιτεία να συνδράμουν ο ένας τον άλλον, όπως κάνει σήμερα η Nova – Wind. Επιτρέψτε μου να εκφράσω για ακόμα μια φορά τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους σας για την προσφορά σας». 

O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Αλέξιος Ράπανος δήλωσε: «Η γενναιόδωρη προσφορά σας, θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των μέσων που απαιτούνται για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών μας, με αντίκρισμα στην Ελληνική κοινωνία». 

Ο κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nova – Wind δήλωσε: «Πρόθεσή μας είναι να συμβάλλουμε στην αποστολή των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, που βρίσκονται, στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο τη ζωή τους και βιώνουν τα τελευταία χρόνια μία άνευ προηγουμένου επιδείνωση των συνθηκών που καλούνται να αντιμετωπίσουν εξαιτίας της κλιματικής κρίσης. Με αυτή τη δωρεά η Nova και η Wind συμβάλλουν στην πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών προστατεύοντας όχι μόνο το περιβάλλον μας, αλλά και τη ζωή όλων μας». 

Η δωρεά θα συμβάλλει στις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος σε αστικό και δασικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, το πυροσβεστικό όχημα, θα χρησιμοποιηθεί για την άμεση προσέγγιση σε σημεία έκτακτης ανάγκης, από τους Επικεφαλής Διοίκησης Συμβάντος, και θα καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης και περιπολίας των Διοικητών των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων (ΠΕ.ΠΥ.Δ.), σε όλη την Επικράτεια. Παράλληλα, οι 200 στολές προστασίας προσωπικού έχουν κατασκευαστεί βάσει συγκεκριμένων υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, προκειμένου να ενισχύσουν την ασφάλεια του δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος στο δύσκολο έργο του.