Ηuawei: Συμμετοχή στο EU Green Week 2022

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης EU Green Week 2022, η Huawei συνέβαλε στη φετινή έκδοση της βιώσιμης και μετασχηματιστικής στρατηγικής ανάπτυξης της ΕΕ για μια Ευρώπη αποδοτική ως προς τους πόρους και κλιματικά ουδέτερη έως το 2050 στο πλαίσιο δύο εκδηλώσεων.

Στις 30 Μαΐου, από κοινού με την Global Enabling Sustainability Initiative (GeSI), η Huawei διοργάνωσε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, η οποία επικεντρώθηκε στους τρόπους κλιμάκωσης της Δίδυμης Μετάβασης της ΕΕ, προκειμένου να τεθεί η ψηφιακή τεχνολογία στο επίκεντρο του πράσινου μετασχηματισμού της ΕΕ, και τελικά να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι της Πράσινης Συμφωνίας κατά τη διάρκεια της ψηφιακής δεκαετίας της ΕΕ. Η πρωινή συνεδρίαση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με συζήτηση πάνελ στο οποίο συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής Cyrus Engerer και ο ευρωβουλευτής Iban Garcia del Blanco, καθώς και ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Huawei στα θεσμικά όργανα της ΕΕ Tony Jinyong.

«Στην Huawei, είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές της ΕΕ όσον αφορά την Πράσινη Συμφωνία με κύριο γνώμονα τη χρήση της τεχνολογίας για έναν καλύτερο πλανήτη. Εργαζόμαστε σε τέσσερις βασικούς τομείς: μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των υφιστάμενων και αναπτυσσόμενων ψηφιακών υποδομών, προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με καινοτομία για μεγαλύτερη αποδοτικότητα, συμβολή στην κυκλική οικονομία και διατήρηση της φύσης με την τεχνολογία », υπογράμμισε ο Tony Jinyong. Αυτοί οι τέσσερις βασικοί τομείς περιλαμβάνονται επίσης σε μια νέα ευρωπαϊκή Λευκή Βίβλο της Huawei. Η απογευματινή συνεδρία της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Solvay στις Βρυξέλλες, όπου ο Δρ. Cao Hui, Επικεφαλής Πολιτικής και Στρατηγικής της Huawei EU, υπογράμμισε την ευθύνη των εταιρειών ΤΠΕ να συνεισφέρουν στην Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ. Την 1η Ιουνίου, η Huawei διοργάνωσε την Πράσινη Σύνοδο Κορυφής 2022 στη Στοκχόλμη. «Κανείς δεν μπορεί να λύσει την κλιματική πρόκληση μόνος του, αλλά μέσω της συνεργασίας μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα», δήλωσε ο Kenneth Fredriksen, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και Σκανδιναβικών Χωρών της Huawei.