Super Market Χαλκιαδάκης: Φροντίζουμε τις γειτονιές μας, ζούμε καλύτερα

Συνεχίζονται με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι παρκοδράσεις των Super markets Χαλκιαδάκης, μια πρωτοβουλία για την βελτίωση και ανάδειξη των χώρων πρασίνου στις γειτονίες μας. Μετά το πάρκο Αναγεννήσεως στη Νέα Αλικαρανασσό, η συνέχεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/6/22 στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου. Με την συνεργασία του Δήμου Μαλεβιζίου, και την πολύτιμη  συνδρομή μικρών και μεγάλων εθελοντών έγινε η φύτευση του χώρου με λουλούδια, θάμνους και δέντρα, όπως μποχίνιες και φωτίνιες, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις και την γεωπονική μελέτη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου. Επίσης, τα super markets Χαλκιαδάκης προμηθεύτηκαν και τοποθέτησαν αστικό εξοπλισμό στο χώρο. Επιπλέον, εφαρμόζοντας την κυκλική οικονομία στην πράξη, το λίπασμα τύπου compost που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και την αξιοποίηση των φυτικών αποβλήτων μαναβικής των καταστημάτων Χαλκιαδάκης.

Ο κ. Μήνας Χαλκιαδάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας που βρέθηκαν κοντά στους εθελοντές και αγκάλιασαν τη δράση, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την μεγάλη και ενεργή συμμετοχή μικρών και μεγάλων εθελοντών, ενώ ανανεώσαν το ραντεβού τους για ανάλογες δράσεις σε γειτονιές και τοπικές κοινότητες του Μαλεβιζίου.

Το παρών στη δράση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Εμπορικός Διευθυντής της Χαλκιαδάκης Α.Ε. Δημήτρης Βατσιθιανός, ο υπεύθυνος Marketing της εταιρείας Μιχάλης Τζαγκαράκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου Ελένη Ξυλούρη.

Οι παρκοδράσεις των Super Markets Χαλκιαδάκης θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και σε άλλους Δήμους της Κρήτης, δείχνοντας το δρόμο για τη βελτίωση της καθημερινότητας, μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους!

 Γιατί μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας και να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα για το περιβάλλον και τις γειτονιές μας!