Active Energy Solutions: Ανάμεσα στους «Greek Business Champions» της ελληνικής οικονομίας

Η ActiveEnergySolutions, ελληνική εταιρεία διανομέας εξοπλισμού για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), αναδείχθηκε GREEKBUSINESSCHAMPION στην απονομή των βραβείων «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2022», του θεσμού που επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που διαμορφώνουν προοπτικές ανάπτυξης, πρωταγωνιστούν και στηρίζουν έμπρακτα την ελληνική οικονομία.

Η διάκριση της ActiveEnergySolutions πραγματοποιήθηκε έπειτα από αξιολόγηση των οικονομικών δεικτών της και αφορά στην κατηγορία των επιχειρήσεων που έχουν κύκλο εργασιών άνω των 10 εκ. ευρώ ενώ ταυτόχρονα έχουν καταγράψει κατά τις οικονομικές χρήσεις 2019-2020 αύξηση μεγαλύτερη του 10% σε κύκλο εργασιών και σε κέρδη προ φόρων. Συγκεκριμένα, η ActiveEnergySolutions ως διανομέας εξοπλισμού για ΑΠΕ με διεθνή παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, σημείωσε αύξηση 397,89% στον κύκλο εργασιών της στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό της δυναμικής ανάπτυξης της Αctive Energy Solutions είναι ότι κατατάσσεται στην 52η θέση της λίστας με τις 1000 πιο αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη που καταρτίζουν οι FinancialTimes, μια σημαντική εξέλιξη που αναγνωρίζει τη δυναμική, τις επιδόσεις και τις προοπτικές της εταιρείας. 

Στο πλαίσιο της διάκρισης της Αctive Energy Solutions ως Greek Business Champion,ο CEO της εταιρείας, Bασίλης Λαζαρίδης δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί για εμάς αφενός μεγάλη τιμή, αφετέρου μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να ενισχύσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές μας παρέχοντας το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών στους πελάτες και συνεργάτες μας. Σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις σε διεθνές επίπεδο, η διάκριση αυτή σε συνδυασμό με τη διεθνή αναγνώριση από τους FinancialTimes, αποτελεί σημείο καμπής ώστε να συμβάλουμε κομβικά στη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου αύριο, όπως ήδη πράττουμε μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Η Active Energy Solutions διαβλέποντας τις τάσεις στον κλάδο της ενέργειας  αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης, επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά  και υψηλές επιδόσεις και στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε ανταποκρινόμενοι σε κάθε συνθήκη. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για όσα έχουμε ήδη καταφέρει και για όσα θα ακολουθήσουν».

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2021, η ActiveEnergySolutions κατέγραψε απόλυτο ρυθμό ανάπτυξης 1979,82% σε σύγκριση με το 2020, επίδοση που είναι η υψηλότερη βαθμιαία κατάταξη για ελληνική εταιρεία, σύμφωνα πάντα με τη λίστα FT-1000 Europe’sFastestGrowing Companies των FinancialTimes.Η διάκριση αυτή, αποκτά ειδική σημασία καθώς είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που βρίσκεται μεταξύ των 100 πλέον αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ευρώπης 

Διαθέτοντας σφαιρική και σε βάθος γνώση των διεθνών τάσεων στον τομέα της ενέργειας, πρωταρχικός της στόχος είναι η προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων στον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών  και με αυτόν τον τρόπο συνεισφέρει κομβικά στην επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) και την μείωση των εκπομπών CO2 του ενεργειακού τομέα.