Δήμος Αλμυρού: Ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία – Έμφυλη βία»

Η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα, συμμετείχε στην Ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία- Έμφυλη βία» που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Αλμυρού υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού στο πλαίσιο ενός συνόλου δράσεων με κεντρικό μήνυμα την προστασία των θυμάτων της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.

Η κα Γούλα, κατά την ομιλία της, εξήρε τη σπουδαιότητα των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα ζητήματα της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Επεσήμανε τόσο τα νομοθετικά μέτρα που προασπίζουν τα δικαιώματα των θυμάτων, όσο και τις στοχευμένες δράσεις της ΓΓΔΟΠΙΦ για την αντιμετώπιση των εν λόγω φαινομένων. Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ολοκληρωμένο δίκτυο δομών σε όλη τη χώρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, εμπορία γυναικών με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση) και στην  24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, που είναι εθνικής εμβέλειας, λειτουργεί σε 24ωρη βάση/ 365 ημέρες τον χρόνο και την στελεχώνουν ειδικά εκπαιδευμένοι σύμβουλοι. Επίσης, αναφέρθηκε σε μέτρα για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση των γυναικών, όπως το Πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η κα Γούλα τόνισε ότι είναι σημαντική η συμβολή αντίστοιχων εκδηλώσεων για την ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων, καθώς και την ανάγκη ουσιαστικής ευαισθητοποίησης και συνδρομής της καθεμιάς και του καθενός από εμάς, σε ατομικό και προσωπικό επίπεδο, μέσα από την οικογένεια, την παιδεία και την εν γένει κοινωνική δραστηριοποίηση.