LG: Οι νικητές του βραβείου LIFE’S GOOD AWARD

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τον τελικό νικητή του βραβείου LIFE’S GOOD AWARD, υποστηρίζοντας παγκόσμιους καινοτόμους που αναλαμβάνουν προκλήσεις για να συμβάλουν στη δημιουργία μιας Καλύτερης Ζωής για Όλους. Το Μεγάλο Βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία Dot Inc. από τη Νότια Κορέα.  

Η κριτική επιτροπή κατέταξε τις τέσσερις τελικές ομάδες αφού κάθε ομάδα παρουσίασε τις καινοτόμες λύσεις της στον τελικό γύρο, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου LIFE’S GOOD AWARD στο LG Sciencepark στη Σεούλ της Κορέας στις 16 Ιανουαρίου. Τα ίδια τα στελέχη της LG που ηγούνται της διαχείρισης ESG της εταιρείας, ο CSO Lee Sam-soo και ο CTO Dr. Kim Byoung-hoon, ήταν επίσης παρόντες.

Το βραβείο ενσαρκώνει το όραμα ESG της LG για μια Καλύτερη Ζωή για Όλους, με στόχο την προώθηση ενός πιο λαμπρού μέλλοντος για τον πλανήτη και τους ανθρώπους. Η εταιρεία είχε ως στόχο να ζητήσει ιδέες για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την προσβασιμότητα, δύο βασικά σημεία εστίασης της μακροπρόθεσμης πρωτοβουλίας της ESG, με το Σχέδιο Better Life for All 2030. Οι έξυπνες λύσεις που παρουσίασαν οι τέσσερις νικητές καταδεικνύουν τη δύναμη και τη δυνατότητα της τεχνολογίας να παρέχει το καλύτερο και να διαδώσει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο.

Οι νικήτριες ομάδες είναι οι: SOLUTUM του Ισραήλ (Χρυσό/USD 200.000), Day1Lab της Νότιας Κορέας (Ασημένιο/USD 100.000) και NONA Technologies των Ηνωμένων Πολιτειών (Χάλκινο/USD 50.000).

Οι λύσεις των νικητών του LIFES GOOD AWARD

  • Dot Inc.: ανέπτυξε μια βοηθητική συσκευή απεικόνισης πληροφοριών για άτομα με προβλήματα όρασης που αποτελείται από 2.400 καρφίτσες Braille – ή «κουκίδες» – οι οποίες κινούνται πάνω και κάτω. Η νέα συσκευή μετατρέπει εικόνες, χάρτες και άλλες ποικίλες ψηφιακές πληροφορίες από συνδεδεμένες συσκευές, όπως υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, σε οθόνη που μπορούν να κατανοήσουν οι χρήστες με προβλήματα όρασης.
  • SOLUTUM: ανέπτυξε ένα καινοτόμο πλαστικό υλικό που διαλύεται στο νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και στη συνέχεια βιοδιασπάται χωρίς να αφήνει υπολείμματα μικροπλαστικών ή τοξινών.
  • Day1Lab: δημιούργησε ένα οργανικό πολυμερές πλαστικό το οποίο βιοδιασπάται πλήρως στο γλυκό νερό μετά από περίπου δύο εβδομάδες καθώς και στη γη μετά από περίπου δύο μήνες.
  • NONA Technologies: ανέπτυξε μια λύση αφαλάτωσης που αξιοποιεί την πόλωση συγκέντρωσης ιόντων (ICP) για την απομάκρυνση ιών, βακτηρίων, αλάτων και υπολειμμάτων από το νερό.

Μαζί με τις τέσσερις τελικές ομάδες, το συνέδριο του LIFE’S GOARD AWARD τίμησαν με την παρουσία τους τα αξιόλογα μέλη της κριτικής επιτροπής του βραβείου, η επιτροπή Life’s Good της LG, η οποία αποτελείται από στελέχη της εταιρείας και καταξιωμένους επιστήμονες στον τομέα της υπεύθυνης διαχείρισης επιχειρήσεων: Alex Edmans, καθηγητής στο London Business School, Christopher Marquis, καθηγητής στο Cambridge Judge Business School και Hyun S. Shin, καθηγητής στο Hanyang Business School και διευθυντής του Collective Impact Center στο Πανεπιστήμιο Hanyang.

Επιπλέον το συνέδριο παρακολούθησαν διάφοροι συμμετέχοντες- μεταξύ των οποίων μέλη του κοινού, φοιτητές τοπικών πανεπιστημίων, καθώς και εργαζόμενοι και συνεργάτες της LG– και μεταδόθηκε σε ζωντανή ροή, έτσι ώστε ακροατές από όλον τον κόσμο να μπορούν να παρακολουθούν τις διαδικασίες. Κατά τη διάρκεια του πρωινού, και οι τέσσερις ομάδες έκαναν μια τελική παρουσίαση και συμμετείχαν σε μια συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων, ενώ η κριτική επιτροπή παρείχε ανατροφοδότηση με βάση τον αντίκτυπο, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα κάθε λύσης. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής βραβείων προς τιμή των τεσσάρων ομάδων και ανακοίνωση των τελικών τους θέσεων, καθώς και ειδικές διαλέξεις από τους καθηγητές Edmans, Marquis και Shin.

«Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε λύσεις που βοηθούν τα άτομα με προβλήματα όρασης και χάρη στην υποστήριξη της LG, θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε σε μεγαλύτερη κλίμακα και σε λιγότερο χρόνο από ό,τι θα μπορούσαμε διαφορετικά», δήλωσε ο Ahrum Choi της Dot Inc., νικητής του Grand Prix του LIFE’S GOOD AWARD. «Είμαστε ευγνώμονες για αυτή την εμπειρία και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την LG στο μέλλον, μια εταιρεία που μοιράζεται πραγματικά την επιθυμία μας να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο».

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με καινοτόμους ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αντιλήψεις, καθώς προχωράμε σε ένα κοινό ταξίδι για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους, υιοθετώντας το όραμα της εταιρείας Life’s Good», δήλωσε ο Lee Sam-soo, Chief Strategy Officer της LG Electronics.

Εν τω μεταξύ, η LG θα πραγματοποιήσει τις προσπάθειες ESG με αιχμή του δόρατος το Σχέδιο Better Life Plan 2030 και θα συνεχίσει να μοιράζεται την πρωτοβουλία με τους εσωτερικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς μετόχους, προκειμένου να ενισχύσει τις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας.