Ο Όμιλος CHB-Oικογένεια Χριστοδούλου υποδέχθηκε τη Doterra στο Ναύπλιο

     

    Ο Όμιλος CHB – Οικογένεια Χριστοδούλου υποδέχτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2023, στη μονάδα παραγωγής του στο Ναύπλιο, την doTERRA, ηγέτιδα εταιρεία στην παραγωγή αιθέριων ελαίων. Πρόκειται για μία πρωτοπόρο διεθνή εταιρεία, με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα $2,5 δισ. και πωλήσεις σε περισσότερες από 85 χώρες, που προμηθεύεται από τον Όμιλο CHB  αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού και γκρέιπφρουτ.

    Εκατόν δέκα πέντε (115) συνεργάτες της doTERRA από την Ασία και συγκεκριμένα από Ταϊβάν, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Μαλεσία ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο του Ναυπλίου και είδαν από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής, αλλά και το σύνολο των διαδικασιών εκχύλισης για τη συλλογή των αιθέριων ελαίων που βρίσκονται στη φλούδα των εσπεριδοειδών. Επίσης επισκέφτηκαν τους πορτοκαλεώνες του παραγωγού Δημήτρη Παπανδριανού και έμαθαν από πρώτο χέρι για την μακροχρόνια σχέση του με τον Όμιλο CHB αλλά και για όλη την παραγωγική διαδικασία και συλλογή των φρούτων.

     

    Το βιωματικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με τη δοκιμή αιθέριων ελαίων (πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι και grapefruit) που παράγει ο Όμιλος, την απόσταξη αιθέριου ελαίου πορτοκαλιού σε ατομικά μπουκαλάκια και την γευστική δοκιμή τοπικής πορτοκαλόπιτας.

    Τέλος όλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν, να φωτογραφίσουν αλλά και να διαβάσουν την ιστορία της Mercedes-Benz Americana S-CLASS του 1967, του πιο αγαπημένου και μακροβιότερου αυτοκινήτου του Γιάννη Χριστοδούλου (γεν.1926), συνιδρυτή της εταιρείας Αφοί Χριστοδούλου. Ένα αυτοκίνητο που έχει συνδεθεί με τον μακρύ και συναρπαστικό δρόμο που διένυσε ο Γιάννης Χριστοδούλου από του οπωρώνες του Ναυπλίου, στις αγορές της Ευρώπης.

    Ενδεικτικό της στενής συνεργασίας του Ομίλου CHB με την doTERRA αποτελεί και η κοινή επένδυση που υλοποιείται στο Ναύπλιο και αφορά τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου για τους παραγωγούς, που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου με τη συμβολή και του ΕΦΥΑΓΕ. Στο εν λόγω εκπαιδευτικό κέντρο θα πραγματοποιούνται σεμινάρια κατάρτισης και επιμόρφωσης γύρω από τις σωστές πρακτικές καλλιέργειας και βιωσιμότητας.