Lidl Ελλάς: Δωρίζει 120.000€ στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

    Για ακόμη μία χρονιά η Lidl Ελλάς επισφραγίζει τη δέσμευσή της να βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

    Από τις 19 Δεκεμβρίου και έως τις 7 Ιανουαρίου, με κάθε σκανάρισμα της ψηφιακής κάρτας Lidl Plus, η Lidl Ελλάς προσέφερε 0,10€ στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Κατά το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν 1.052.556 σκαναρίσματα από τα οποία συγκεντρώθηκε συνολικά το ποσό των 105.256€, ωστόσο η εταιρεία προχώρησε στη δωρεά του ποσού των 120.000€. Το ποσό της δωρεάς θα διατεθεί για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας των 3 Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Αττική.

    Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στη μακρόχρονη συνεργασία με τον Οργανισμό που ξεκίνησε το 2012. Μεταξύ άλλων, η Lidl Ελλάς έχει παραχωρήσει στον Οργανισμό ακίνητό της στη Νέα Μάκρη για να χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Νομού Αττικής. Έκτοτε καλύπτει σε μηνιαία βάση όλα τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου, έχοντας παραχωρήσει δύο επαγγελματικά αυτοκίνητα στον Οργανισμό, τα οποία επισκέπτονται καθημερινά καταστήματα του δικτύου της Lidl Ελλάς και λαμβάνουν προϊόντα για την κάλυψη των αναγκών όλων των σπιτιών φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον νομό Αττικής και στη Βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, από το 2021, η εταιρεία έχει διαθέσει και δεύτερο ακίνητό της στην Επανομή Θεσσαλονίκης, το οποίο και εξόπλισε πλήρως για να λειτουργήσει και αυτό ως Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

    Σκοπός των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι να παρασχεθεί η απαραίτητη στήριξη και ενδυνάμωση σε οικογένειες, ώστε να αποκαταστήσουν την ικανότητά τους να λειτουργήσουν ως ένα ασφαλές πλαίσιο φροντίδας για τα παιδιά.

    Για τη Lidl Ελλάς, η κοινωνική προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής της κουλτούρας. Γι’ αυτό ενσωματώνει πρακτικές υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στην καθημερινή λειτουργία της, μέσα από την αλληλεγγύη, τη στήριξη, και την ενδυνάμωση, κυρίως των λιγότερο προνομιούχων συμπολιτών μας, στοχεύοντας στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για όλους.