ΗΠΕΙΡΟΣ: “Platinum” πιστοποίηση βιωσιμότητας “Zero Waste to Landfill”

Η ΗΠΕΙΡΟΣ, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες τυροκομικών προϊόντων, έλαβε πρόσφατα την ανώτατη πιστοποίηση βιωσιμότητας “Zero Waste to Landfill Platinum” από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT για τα τρία εργοστάσιά της στην Άρτα, τον Δομοκό και την Ελασσόνα.

Οι 3 εγκαταστάσεις του ομίλου, που παράγουν και συσκευάζουν γαλακτοκομικά προϊόντα, πιστοποιήθηκαν με το Πρότυπο Μηδενικών Απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ (ZWTL-ΕU1) λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία “Platinum”. Αυτό σημαίνει ότι η μάζα των απορριμμάτων των εργοστασίων σε ποσοστό μεγαλύτερο από 99% ανακυκλώνεται, επαναχρησιμοποιείται και οδηγείται προς την παραγωγή βιοαέριου ή κομπόστ, ενώ λιγότερο από το 1% των απορριμμάτων τους καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΗΠΕΙΡΟΣ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων που έχει πιστοποιηθεί με το συγκεκριμένο πρότυπο, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή της στον στόχο της πλήρους εφαρμογής των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της αναζήτησης καινοτόμων λύσεων, με απώτερο στόχο το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο Υπεύθυνος της ΗΠΕΙΡΟΣ, κ. Νίκος Σκανιάς δήλωσε σχετικά: «Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη μέχρι να πετύχουμε τους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει, αλλά με μικρά και σταθερά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως η συγκεκριμένη πιστοποίηση, ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο όραμά μας για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.».