ACS: Ετήσια πιστοποίηση βιωσιμότητας με χάλκινο μετάλλιο από την EcoVadis

H ACS έλαβε την ετήσια πιστοποίηση βιωσιμότητας με χάλκινο μετάλλιο από την EcoVadis*, που αποτελεί μια από τις πιο διεθνώς αναγνωρισμένες πλατφόρμες αξιολόγησης εταιρειών εφοδιαστικής αλυσίδας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, έχοντας αξιολογήσει πάνω από 100.000 εταιρείες μέχρι σήμερα.

 Η μεθοδολογία της πιστοποίησης καλύπτει επτά δείκτες διαχείρισης, με 21 κριτήρια βιωσιμότητας, σε τέσσερις θεματικές: Περιβάλλον, Εργασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δεοντολογία και Βιώσιμες Προμήθειες. Βασίζεται σε κορυφαία πρότυπα, όπως το Global Reporting Initiative  (GRI), το United Nations Global Compact (UNGC) και το ISO 26000 και εποπτεύεται από διεθνή επιστημονική επιτροπή. Η Ecovadis βαθμολογεί την απόδοση αξιολογώντας τις πολιτικές, τις ενέργειες και τα αποτελέσματα μιας εταιρείας, καθώς και στοιχεία από τρίτους επαγγελματίες και εξωτερικούς εμπλεκόμενους.

Με την παραπάνω βαθμολογία, η ACS κατατάσσεται  ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες που αξιολογεί η EcoVadis στον κλάδο των ταχυδρομείων και των ταχυμεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο. Σημειώνεται ότι στη θεματική  Εργασία & Ανθρώπινα Δικαιώματα, η ACS περιλαμβάνεται  στο 9% των καλύτερων εταιρειών του κλάδου και στη θεματική Δεοντολογία, η ACS περιλαμβάνεται  στο 26% των καλύτερων εταιρειών του κλάδου.

Η κ. Έλια Χάραρη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Εταιρικής Βιωσιμότητας της ACS, σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την πιστοποίηση που λάβαμε από την EcoVadis. Κι αυτό, διότι αποτελεί για εμάς μια αναγνώριση των προσπαθειών μας για την υλοποίηση της ESG στρατηγικής μας. Η εταιρεία μας, η ACS, υιοθετεί  σαφείς και αποτελεσματικές  πολιτικές για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη μείωση της αρνητικής επίπτωσης στο περιβάλλον και την ενίσχυση μιας βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και την υιοθέτηση ενός σύγχρονου και υπεύθυνου συστήματος εταιρικής διακυβέρνησης, παρέχοντας στους εργαζόμενούς μας τα κατάλληλα εργαλεία για να συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών. Παράλληλα, ως ACS μεριμνούμε για τη συνεχή εξέλιξη των εργαζομένων μας μέσω προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας, οι οποίοι προσπαθούν καθημερινά, ώστε η ACS, εκτός από ηγέτης στον κλάδο των ταχυμεταφορών, να αξιολογείται θετικά για τις ενέργειές της, με σκοπό την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου κόσμου για εμάς και τα παιδιά μας.»