MSCI ESG Ratings: Ανάβαθμιση για τον ΟΤΕ σε «Α»

    Αναβάθμιση της αξιολόγησης MSCI ESG Ratings σε «Α» από «ΒΒΒ» έλαβε ο ΟΤΕ, βάσει των επιδόσεων του σε θέματα ESG. Η MSCI ESG Research παρέχει εμπεριστατωμένη έρευνα, αξιολογήσεις και ανάλυση των επιχειρηματικών πρακτικών χιλιάδων εταιρειών παγκοσμίως σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση. Η βαθμολογία του ΟΤΕ στην αξιολόγηση «MSCI ESG Ratings» προκύπτει από την ικανότητά του να διαχειρίζεται ESG κινδύνους του κλάδου στον οποίο ανήκει, αλλά και σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες.

    «H βαθμολογία «Α» για τον ΟΤΕ στο MSCI ESG Ratings επιβεβαιώνει τη σταθερή προσήλωσή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η ενσωμάτωσή της στην επιχειρηματική στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ και τα κριτήρια ESG που έχουμε υιοθετήσει στη λειτουργία μας, ενισχύουν τη θετική μας επίδραση στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και μεθοδικότητα, έτσι ώστε να συμβάλλουμε σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.», δήλωσε η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ.
    Όραμα του Ομίλου ΟΤΕ είναι να αποτελεί κορυφαίο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι στρατηγικές προτεραιότητες βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ είναι η Κλιματική Ουδετερότητα, η Κυκλική Οικονομία σε όλη την αλυσίδα αξίας, η Συμπερίληψη & ίσες ευκαιρίες στην εργασία και η Ψηφιακή Κοινωνία για όλους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2017 έως το 2021, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει μειώσει κατά 85% τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τη λειτουργία του, και χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κατανάλωση ηλεκτρισμού από το 2020. Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει δεσμευτεί σε φιλόδοξους στόχους για την Κλιματική Αλλαγή, που ισχύουν σε επίπεδο Ομίλου Deutsche Telekom, και συγκεκριμένα: σε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα από τη λειτουργία του έως το 2025, και σε όλη την αλυσίδα αξίας έως το 2040, καθώς και σε 100% χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κατανάλωση ηλεκτρισμού.

    Ο ΟΤΕ συμμετέχει σε μια σειρά διεθνών και ελληνικών δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης και αξιολογήσεων, όπως οι FTSE4Good, “Prime” Corporate ESG Performance από ISS-ESG, «Leadership Α/Α-» CDP για θέματα Κλιματικής Αλλαγής, Bloomberg LP Gender-Equality Index (GEI) και ΑΤΗΕΧ ESG Index.

    Σχετικά με την MSCI ESG Research

    Η MSCI ESG Research παρέχει αξιολογήσεις επιδόσεων ESG σε κλίμακα από “AAA” έως “CCC” σε διεθνείς δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση αλλά και την ικανότητα μιας εταιρείας να διαχειρίζεται κινδύνους ESG σχετικούς με τον κλάδο στον οποίο ανήκει και σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες. Στόχος είναι να παρέχει στους θεσμικούς επενδυτές την αναγκαία πληροφόρηση για να αναγνωρίζουν τα ESG ρίσκα και τις ευκαιρίες.