«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: 1.230 δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 664 παιδιά τον Ιανουάριο

  «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, πραγματοποιεί, από το 2002, Δράσεις Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής, για κάθε παιδί σε όλη την Ελλάδα.

  Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία των τοπικών Επιστημονικών Συλλόγων και άλλων θεσμικών Φορέων, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

  Συγκεκριμένα, τον μήνα Ιανουάριο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» επισκέφτηκε τον Δήμο Ελευσίνας και τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων. Τη Δράση του Οργανισμού στήριξαν, με αφοσίωση και συνέπεια, εθελοντικά Οδοντίατροι και Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού και τους εθελοντές του.

  Οι προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19, στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής/Παιδιατρικής Και το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:

  ● Την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου

  ● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής

  ● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς

  ● Τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιώς

  ● Το «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά

  ● Το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων»

  ● Το 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών

  ● Τον Δήμο Ελευσίνας

  ● Τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων

  Τους χορηγούς

  ● Tην Hellenic Seaways

  Επίσης, ευχαριστεί από καρδιάς τους πολύτιμους εθελοντές ιατρούς και οδοντιάτρους που παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη κάθε ένα παιδί ξεχωριστά.

  Από την έναρξη της δράσης το 2002 μέχρι και σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 152.297 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

  Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.

  Επόμενοι Σταθμοί της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής για τον μήνα Φεβρουάριο

  ● Δήμος Σαλαμίνας,

  ● Κορυδαλλός,

  ● Δήμος Ωραιοκάστρου,

  ● Δήμος Βόλου,

  ● Δήμος Αμαρίου, Ρέθυμνο,

  ● Δήμος Αγ. Βασιλείου, Ρέθυμνο