Xerox: Για τρίτη συνεχή χρονιά στη λίστα με τις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως

Η δέσμευση της Xerox να καινοτομεί για ένα καλύτερο αύριο έχει κερδίσει την αναγνώριση της εταιρείας στη λίστα της Corporate Knights’ Global 100, που αναφέρεται στις πιο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Xerox μπήκε στη λίστα που συνεχίζει να αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες και διαφανείς κατατάξεις βιωσιμότητας παγκοσμίως.

«Στη Xerox, προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους μας, τις κοινότητές μας και τον πλανήτη. Αυτή η συνεχής αναγνώριση από την Corporate Knights αποτελεί απόδειξη της ικανότητάς μας να εκπληρώνουμε αυτήν την υπόσχεση και να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας για βιωσιμότητα και κοινωνική ευθύνη»,  δήλωσε ο Michele Cahn, αντιπρόεδρος Global Government Affairs, Sustainability, Citizenship & Compliance της Xerox, και συνεχίζει λέγοντας: «Προχωράμε προς τον επιταχυνόμενο στόχο μας να φτάσουμε στο Net Zero στόχο έως το 2040 και να συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για την παροχή λύσεων, όπως το CareAR και τα καλύτερα ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα στην κατηγορία τους, που επιτρέπουν στη Xerox και στους πελάτες μας να προωθήσουν τις προσπάθειες βιωσιμότητας».

Η Xerox κατατάχθηκε στην 36η θέση, μπροστά από σχεδόν 7.000 άλλες μεγάλες εταιρείες που αξιολογούνται από την Corporate Knights, η οποία λαμβάνει υπόψη στην αξιολόγησή της, παράγοντες όπως τα καθαρά έσοδα από προϊόντα, τη μείωση της σπατάλης, τη χρήση άνθρακα και την απόδοση της ενέργειας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Βασίλης Ραμπάτ δήλωσε σχετικά: «Η Xerox έχει από καιρό αφοσιωθεί στον ρόλο της ως μια βιώσιμη εταιρεία, κάνοντας αυτό που της αναλογεί για να δημιουργήσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Αυτή η αφοσίωση ξεπερνά τα σύνορα της εταιρείας, καθώς οι ομάδες μας εργάζονται για να κάνουν ό,τι είναι καλύτερο για όλους τους ανθρώπους, το περιβάλλον και την κοινωνία μας. Οι συνάδελφοί μας δίνουν το παράδειγμα, λειτουργώντας με ακεραιότητα, καλλιεργώντας μια κουλτούρα που τηρεί τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα, ενώ τα επιτεύγματά μας θέτουν τα θεμέλια για να φτάσουμε τον Net Zero στόχο μας έως το 2040»,