P&G: Δημιούργησε 15 Πάρκα Τσέπης σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η P&G εδώ και δύο χρόνια, μέσα από τη  δύναμη των προϊόντων της όπως Αriel, Fairy και Always, δημιουργεί χώρους πρασίνου στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Η Αττική και η Θεσσαλονίκη είναι αναμφίβολα δύο πυκνοκατοικημένες πόλεις, με την Αττική μάλιστα να κατέχει την τρίτη θέση στις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ευρώπης.

Πρόσφατα, δύο νέα πάρκα τσέπης παραδόθηκαν στους κατοίκους του Κορυδαλλού και της Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζοντας δύο ακόμα γειτονιές και ολοκληρώνοντας έτσι τη δημιουργία 15 πάρκων τσέπης συνολικά, σε διάστημα 2 ετών, σε συνεργασία  με την Οργάνωση Γη. 

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο πάρκο τσέπης στον Κορυδαλλό, έκτασης 162 τ.μ. που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ματσούκα & Πελοποννήσου, τοποθετήθηκαν περισσότερα από 90 δέντρα και φυτά. Αντίστοιχα, στο πάρκο τσέπης της Θεσσαλονίκης, έκτασης περίπου 350 τ.μ. το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κορίνθου, τοποθετήθηκαν περισσότερα από 300 δέντρα και φυτά.

Ήταν μόλις αρχές του 2021, και εν μέσω πανδημίας, όταν η P&G δημιούργησε το πρώτο πάρκο Τσέπης στην καρδιά του Παγκρατίου και μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους κατοίκους, 15 Πάρκα Τσέπης σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, συνολικής έκτασης 6.070 τ.μ., στα οποία προστέθηκαν συνολικά 8.200 δέντρα και φυτά.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και η προσθήκη χώρων πρασίνου στον αστικό ιστό, αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο, ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες βελτίωσης της ποιότητας της ζωής στην πόλη. Τα πάρκα τσέπης αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες αξιοποίησης ανεκμετάλλευτων και εγκαταλελειμμένων χώρων. Εκτός όμως από τη σημαντική περιβαλλοντική αξία και την αισθητική αναβάθμιση των περιοχών, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κοινωνικού πυρήνα, με αποτέλεσμα, την τόνωση της ταυτότητας της γειτονιάς και την ενδυνάμωση της συνοχής της.

Το πρόγραμμα της P&G συνεχίζεται και επεκτείνεται με τη δημιουργία νέων πάρκων τσέπης, το προσεχές διάστημα, σε μεγάλες πόλεις της χώρας μας.