Visa for Athens: Νέα παιδική χαρά σε ιστορική γειτονιά της Αθήνας

H Visa (NYSE: V) και ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της ανάπλασης της ιστορικής πλατείας Καλλιγά (Καραμανλάκη) στην Αθήνα. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Visa for Athens, η Visa συνεργάζεται με τον Δήμο Αθηναίων υποστηρίζοντας έργα στην πόλη, που αναδεικνύουν την ομορφιά της και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Αθηναίων. Η πλατεία εγκαινιάστηκε χθες, από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τη Γενική Διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, Sevi Vassileva.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Είναι πραγματικά μεγάλη η χαρά μου, που ένα ορόσημο της μεταπολεμικής Αθήνας, ένα σημείο που σημαίνει τόσα πολλά για τη γειτονιά των Πατησίων κι όχι μόνο, ξαναζωντανεύει. Η νέα, πράσινη πλατεία Καλλιγά (Καραμανλάκη) μαζί με το όμορφο σιντριβάνι της αλλά και τη σύγχρονη κι ασφαλή παιδική της χαρά, θα φέρει φρέσκο αέρα, χώρο για παιχνίδι και μια ευκαιρία για χαμόγελα στην κοινότητά της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Visa για τη συνεργασία μας. Μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά για την πόλη και την καθημερινότητα των Αθηναίων».

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μάλτα και το Ισραήλ, Sevi Vassileva, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη για την άριστη συνεργασία και πρόσθεσε: «Στη Visa δεσμευόμαστε για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και για τη δημιουργία αξίας στις κοινότητες που δραστηριοποιούμαστε. Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα, ασφαλή και σύγχρονη παιδική χαρά σε αυτή την ιστορική γειτονιά της Αθήνας. Είμαι περήφανη που το έργο αυτό υλοποιήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία μας Visa for Athens και ανυπομονώ να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερα έργα στην όμορφη πόλη της Αθήνας».

Η ανάπλαση της πλατείας Καλλιγά, σημείο εξαιρετικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και σπάνιο παράδειγμα της αθηναϊκής μεταπολεμικής αίγλης, αποτελεί την πρώτη μιας σειράς παρεμβάσεων όπου θα συμμετέχει η πρωτοβουλία Visa for Athens.