Mercedes-Benz: Σχεδιάζει εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στη νότια Γερμανία

H Mercedes-Benz ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία κίνηση προς όφελος του περιβάλλοντος, καθώς θα δημιουργήσει ένα βιώσιμο εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στο Kuppenheim, στη νότια Γερμανία.

Το πιλοτικό εργοστάσιο θα έχει ετήσια δυνατότητα 2500 τόνων και θα συμβάλει στην παραγωγή περισσότερων από 50.000 μονάδων μπαταριών για νέα ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-Benz.

Οι ανακυκλωμένες μπαταρίες θα προέρχονται από οχήματα δοκιμής και μπαταρίες εκκίνησης. Με βάση την επιτυχία του προγράμματος, οι όγκοι παραγωγής θα μπορούσαν να αυξηθούν μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα.

Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου σταδίου του εργοστασίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Με την επιφύλαξη συνομιλιών με το δημόσιο τομέα, το πιλοτικό εργοστάσιο θα ολοκληρωθεί λίγους μήνες αργότερα.

Το εργοστάσιο του Kuppenheim λειτουργεί ήδη με ουδέτερο CO2 με ηλιακή και πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Η κατασκευή του χρηματοδοτείται στο πλαίσιο ενός επιστημονικού ερευνητικού έργου από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος.