Publicis Groupe Greece: Υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας UNIverse

Οι αξίες της ενσωμάτωσης και της ισότητας διέπουν το Publicis Groupe σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2022, το Publicis Groupe Greece προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, παρουσιάζοντας επίσημα το UNIverse, μια πρωτοβουλία που έχει σκοπό να επαναπροσδιορίσει την έννοια της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης. Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ο Όμιλος αναγνωρίζει και αποδέχεται τη μοναδικότητα του κάθε εργαζομένου, δημιουργώντας έτσι έναν μακρόκοσμο διαφορετικότητας, ισότητας και αποδοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, και για να υποστηρίξει την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, το Publicis Groupe Greece υπογράφει σήμερα την Χάρτα Διαφορετικότητας.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, είναι πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019, σε συνέχεια του ευρωπαϊκού προγράμματος DIMAIN, κάνοντας τη χώρα μας την 23η χώρα που υπογράφηκε η Χάρτα. Στόχος της Χάρτας είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ).

Ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, δήλωσε: «Είμαστε σίγουροι ότι η προσθήκη του Publicis Groupe Greece στον κατάλογο των μελών της Χάρτας Διαφορετικότητας, θα δώσει προστιθέμενη αξία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων στους τομείς της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της εξωστρέφειας, για την υγιή ένταξη των ανθρώπων στο εργασιακό τους περιβάλλον, ανεξάρτητα από την όποια διαφορετικότητά τους».

Ο Αντώνης Πασσάς, CEO Publicis Groupe, Greece & Southeast Europe, ανέφερε: «Η ένταξή μας στη Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της γενικότερης φιλοσοφίας του Ομίλου μας, καθώς το Publicis Groupe Greece ήταν πάντοτε πρωτοπόρο σε θέματα που αφορούν στις συνθήκες του εργασιακού περιβάλλοντος. Με την υπογραφή της Χάρτας δείχνουμε έμπρακτα τον σεβασμό μας στη διαφορετικότητα των εργαζομένων μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με ακόμα περισσότερες ενέργειες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας UNIverse».

Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας που πλαισιώνει την πρωτοβουλία UNIverse, το Publicis Groupe Greece προσδοκά να επηρεάσει θετικά τον επιχειρηματικό χώρο, ενισχύοντας το κλίμα αποδοχής, μοναδικότητας και συμπερίληψης. Παράλληλα, εύχεται η ενέργειά της να λειτουργήσει ως παρακίνηση για όλες τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας σε ένα ευρύτερα συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον που καθρεφτίζει το κοινωνικό σύνολο μιας χώρας.