Intrafashion: Τιμά την Ημέρα της Γυναίκας και εντάσσεται στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα WEP του ΟΗΕ για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Ο Όμιλος Intrafashion, τιμά διαχρονικά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (IWD) και αναδεικνύει καθημερινά την σημαντικότητά της, μέσα από το πετυχημένο του brand “Pink Woman”. Παράλληλα ως Όμιλος,  επικεντρώνεται στην επίτευξη του στόχου του ΟΗΕ για ισότητα μεταξύ των φύλων, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο για όλους. Στο πλαίσιο αυτό, τιμά το θέμα για την IWD 2023 του ΟΗΕ «DigitALL: Καινοτομία και τεχνολογία για την ισότητα των φύλων».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Intrafashion Group, Δημήτρης Ματεμτζής υπέγραψε στις 02.03.23 τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών (Women’s Empowerment Principles) του ΟΗΕ. O Όμιλος Intrafashion αποτελεί την πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο λιανικής γυναικείας ένδυσης, που εντάσσεται στον παγκόσμιο κατάλογο των μελών της κοινότητας. Τα WEPs είναι  ένα σύνολο Αρχών που δημιουργήθηκαν από φορείς των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα από το UN Global Compact και το UN Women.

Οι εν λόγω Αρχές, αποτελούν πρωταρχικό μέσο για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός είναι η καθοδήγηση των επιχειρήσεων  σχετικά με τον τρόπο προώθησης της ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών. Με την ένταξή του στην κοινότητα, ο Όμιλος Intrafashion δεσμεύεται  για την προώθηση επιχειρηματικών πρακτικών προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως επισήμανε ο κ. Δημήτρης Ματεμτζής, “Προκειμένου να κλείσει το χάσμα των φύλων, οι επιχειρήσεις μπορoύν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο. Ο Όμιλος Intrafashion μεγαλώνει συνεχώς και εξελίσσεται στην αγορά του λιανικού εμπορίου γυναικείας ένδυσης. Μέσα από το επιτυχημένο μας brand  «Pink Woman» προωθούμε στον εργασιακό χώρο, στην αγορά και στην κοινωνία, μια κουλτούρα που προσφέρει ίσες ευκαιρίες. Ο Όμιλος Intrafashion, δεσμεύεται για την ισότητα των φύλων, επενδύοντας στην συμμετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και στη λήψη αποφάσεων. Ο ΟΗΕ, ως Οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας, έχει ξεκινήσει μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την προώθηση της ισότητας στο χώρο εργασίας. Υπογράφοντας τα WEPs, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον και την προώθηση των σύγχρονων επιχειρηματικών πρακτικών που θα ενισχύσουν την θέση των γυναικών”.