Ακαδημία Αθηνών: Tίμησε τη Γυναίκα στις 8 Μαρτίου 2023 με την παράσταση “Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη”

Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τη Γυναίκα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 (Ημέρα της Γυναίκας) και άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό στην παράσταση που διοργάνωσε με τη συμμετοχή της πολύπλευρης καλλιτέχνιδας Αλίκης Καγιαλόγλου στην Ανατολική Αίθουσα της Ακαδημίας. Την παράσταση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Μιχαήλ-Κωνσταντίνος Σταθόπουλος παρουσία του Γενικού Γραμματέως κ. Χρήστου Ζερεφού.

Η παράσταση με τίτλο «Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη»  βασίστηκε σε διηγήματα του σπουδαίου Έλληνα διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο οποίος ύμνησε και ανέδειξε σε όλο του το έργο, με έξοχο τρόπο, το πρόσωπο της Γυναίκας όλων των ηλικιών, καθώς και στην πρωτότυπη μουσική που έγραψε ο μαέστρος και συνθέτης Άλκης Μπαλτάς, μελοποιώντας ποικιλότροπα τους στίχους του κυρ Αλέξανδρου.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης ακούστηκαν πέντε ιαματικά τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι τον οποίον η καλλιτέχνις θεωρεί τον Παπαδιαμάντη της ελληνικής μουσικής.

Στο πιάνο ήταν ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης.