Η συνεργασία των My market με το Fabric Republic απέφερε 7 τόνους ρούχων για κοινωνικό σκοπό

    Για ένα βιώσιμο περιβάλλον, πιο φιλικό για την κοινωνία και τις νέες γενιές απαιτείται μία συλλογική προσπάθεια. Η συνεργασία των My market με το Fabric Republic, για την ανακύκλωση ρούχων και υφασμάτων, βρίσκεται προς αυτήν την κατεύθυνση και βασίζεται στη προσπάθεια όλων.

    Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο που μετράει η συνεργασία, 7 τόνοι ρούχων συγκεντρώθηκαν στους κίτρινους κάδους ανακύκλωσης. Αυτός ο αριθμός έχει πολλαπλά οφέλη προς την κοινωνία και το περιβάλλον και αποτυπώνεται ως εξής:

    • Περισσότεροι από 7.000 συνάνθρωποι έχουν ωφεληθεί, λαμβάνοντας πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό,
    • 5 τόνοι ρούχων και υφασμάτων προωθήθηκαν στην ανακύκλωση ή την επανάχρηση τους,
    • ενώ, αποφεύχθηκε η έκλυση 359.636 CO2 στην ατμόσφαιρα. Αυτό μεταφράζεται στην ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που δεσμεύουν από την ατμόσφαιρα, 1.723 στρέμματα δάσους.

    Οι ειδικοί κάδοι συλλογής ρούχων και υφασμάτων βρίσκονται σε 10 καταστήματα My market στην Αττική: Άνοιξη, Ηλιούπολη (Αγία Μαρίνα), Μαραθώνας, Μενίδι (Αγ. Διονύσιος), Αγία Παρασκευή, Αγία Σοφία, Κερατέα, Μαρούσι (Β. Ηπείρου) Σπάτα, και Δάσος Χαϊδαρίου.

    Τα My market, παραμένουν πιστά στη δέσμευσή τους για την προστασία του περιβάλλοντος, υιοθετώντας πρωτοβουλίες και δράσεις με ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η συνεργασία με το Fabric Republic αποδίδει καρπούς, και αποτελεί μία σημαντική λύση στη διαχείριση ρούχων και υφασμάτων που πλέον δεν είναι χρήσιμα στους κατόχους τους, δίνοντας τους μία δεύτερη ζωή.