Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δώσει την ευκαιρία σε επιστήμονες και ερευνητές από το χώρο της νομικής, φιλοσοφίας, βιοιατρικών επιστημών και επιστημών πληροφορικής να αποκτήσουν βαθύτερη γνώση των ευκαιριών και των προκλήσεων της χρήσης της ΤΝ στην βιοιατρική και την υγειονομική περίθαλψη μέσω της επισκόπησης των σημερινών και μελλοντικών εφαρμογών της ΤΝ στον τομέα αυτό, του ρυθμιστικού πλαισίου, των ηθικών προβληματισμών της χρήσης της και των ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προκύπτουν.
Μοναδικό χαρακτηριστικό του Θερινού Σχολείου θα είναι ο συνδυασμός διαλέξεων με πρακτικά εργαστήρια σχετικά με την εικονική και την εκτεταμένη πραγματικότητα και τις διάφορες εφαρμογές της ΤΝ, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τη μοναδική ευκαιρία να εντρυφήσουν σε σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία.
Το θερινό σχολείο θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του οργανισμού-εταίρου, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και θα διαρκέσει πέντε ημέρες.
Θα επιλεγούν τουλάχιστον 30 συμμετέχοντες (συμπεριλαμβανομένων 10 Ελλήνων υπηκόων) κατόπιν υποβολής βιογραφικού σημειώματος, καταλόγου δημοσιεύσεων με κριτές και μιας δήλωσης 300-500 λέξεων που θα περιγράφει πώς θα επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους στο Θερινό Σχολείο.
Ένα συμβούλιο εμπειρογνωμόνων από το ΙΔΡΥΜΑ ΙΑΤΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΙΙΒΕΑΑ), το CRB και το Κέντρο Αρχιμήδης θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει τους συμμετέχοντες. Στείλτε την αίτησή σας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο [email protected] έως τις 10 Απριλίου 2023.