Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Επίσκεψη της Υφυπουργού Δ. Μιχαηλίδου στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Επίσκεψη στην Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Η Υφυπουργός ενημερώθηκε από τους ειδικούς για όλες τις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζουν και συνεχάρη το έμπειρο προσωπικό για το σπουδαίο έργο που επιτελεί καθημερινά βοηθώντας εκατοντάδες ζευγάρια συμπολιτών μας σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στα ακριτικά μας νησιά.

Πρόκειται για μια Πρότυπη Μονάδα, η οποία στελεχώνεται από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, όπως, εμβρυολόγους, γυναικολόγους, αναισθησιολόγους, μαίες και νοσηλεύτριες. Είναι εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής καθώς και συμβουλευτικής υπογονιμότητας, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη, σε όσα ζευγάρια έχουν ανάγκη.

Όπως τόνισε η κα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, απαιτείται η σύμπραξη της επιστήμης και της Πολιτείας, με σκοπό να δοθούν λύσεις που στηρίζουν έμπρακτα τη γυναίκα αλλά και την οικογένεια, έτσι ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες στη ζωή τους και να μπορέσουν να τεκνοποιήσουν. Αναφερόμενη στα μέτρα δημογραφικής πολιτικής που εφαρμόζει η Πολιτεία τέσσερα χρόνια τώρα, για την στήριξη των οικογενειών, η Υφυπουργός έκανε λόγο για το επίδομα γέννησης 2.000 ευρώ, που θεσπίστηκε το 2020 και δίνεται για κάθε παιδί, για την ενίσχυση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα σε αυτούς, καθώς και στην δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας. Επιπλέον, η Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην λειτουργία των summer day camp όπου τα παιδιά θα μπορούν να απασχολούνται τους καλοκαιρινούς μήνες όσο οι γονείς τους εργάζονται.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε:
«Το δημογραφικό είναι ένα ζήτημα με πολλές διαστάσεις. Συνταξιοδοτική, δημοσιονομική, κοινωνική αλλά κυρίως εθνική, στρατηγική και γεωπολιτική. Γι΄αυτό, τέσσερα χρόνια τώρα, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αντιστρέψουμε την δημογραφική κρίση. Η υπογεννητικότητα δεν είναι ταμπού. Είναι μια πραγματικότητα που μας αφορά όλους. Ως Πολιτεία, δίνουμε λύσεις στους συμπολίτες μας ώστε να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν παιδί σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Αυτό φυσικά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την δική σας συνεισφορά. Γι αυτό και σας ευχαριστώ καθεμία και κάθε έναν ξεχωριστά για το σπουδαίο έργο σας. Είναι υποδειγματικό, είναι αναγκαίο και είναι υποχρέωση δική μας να το πολλαπλασιάσουμε και να έχουμε πολύ περισσότερες οικογένειες οι οποίες να ωφελούνται από προγράμματα όπως τα δικά σας».

Την Υφυπουργό συνόδεψαν στην επίσκεψή της, ο Διευθυντής ΓΕΕΘΑ / ΔΥΓ, Υποναύαρχος (ΥΙ) κ. Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής ΓΕΝ/ΔΥΓ, Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ), κ. Γιαννικάκης, ο Διευθυντής ΝΝΑ, Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ), κ. Μωραΐτης, ο Πλοίαρχος (ΥΙ) και Διευθυντής της ΜΙΥΑ, κ. Πετρογιάννης ΠΝ, η Διευθύντρια ΝΝΑ, Αρχιπλοίαρχος (ΥΝ), κα. Ψαροπούλου, η Πλοίαρχοσ (ΥΝ), Συντονίστρια Εκπαίδευσης Διαχείρισης Ποιότητας & Κλινικής Νοσηλευτικής Άσκησης, κα. Γαϊτάνου ΠΝ, η Πλοίαρχοσ (ΥΝ), Προϊσταμένη ΜΙΥΑ/ΝΝΑ, κα. Παπαδοπούλου ΠΝ.