AQUA Carpatica: Στηρίζει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για 3 η συνεχόμενη χρονιά

Το Φυσικό Μεταλλικό νερό AQUA Carpatica, προέρχεται από τα Καρπάθια όρη, την περιοχή που είναι καταφύγιο για περισσότερες από 10.000 καφέ αρκούδες και πολλούς ακόμα σημαντικούς πληθυσμούς άγριας πανίδας. Με σεβασμό στην περιοχή από όπου προέρχεται, φτάνει στο ποτήρι μας χωρίς να διαταράσσει τη βιοποικιλότητα που περιβάλει τις πηγές του.

Για 3 η συνεχή χρονιά το AQUA Carpatica στηρίζει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Πρόκειται για μία οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 και έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας, κυρίως της αρκούδας, του λύκου και του φυσικού περιβάλλοντος, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας λειτουργεί το Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο με πρότυπα Καταφύγια, Κέντρα Ενημέρωσης και Κτηνιατρικό Σταθμό. Από την ίδρυσή του ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει καταφέρει πολλά, όπως την εξάλειψη της πρακτικής της αρκούδας χορεύτριας, την κατάργηση των τσίρκων με ζώα, τη φιλοξενία αρκούδων και λύκων, τη διάνοιξη ορεινών μονοπατιών, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση χιλιάδων πολιτών και μαθητών, κ.ά. Το Φυσικό Μεταλλικό νερό AQUA Carpatica στηρίζει έμπρακτα τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ καθώς μέσα από αυτή τη συνεργασία δηλώνει το σεβασμό και την ιδιαίτερη ευαισθησία του τόσο στην πανίδα όσο και στη βιοποικιλότητα που υπάρχει στον τόπο μας.

Το AQUA Carpatica στηρίζει την λειτουργία της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Η συγκεκριμένη ομάδα παρεμβαίνει στις εξής περιπτώσεις που σχετίζονται με άγρια ζώα: τροχαίο ατύχημα, απεγκλωβισμός ζώου από παράνομες παγίδες, δηλητηρίαση, πυροβολισμός ή τραυματισμός, εντοπισμός ορφανού άγριου ζώου . Ενημερώνει, επίσης, τους κατοίκους των ορεινών περιοχών για την αρμονική συμβίωση τους με την Άγρια Πανίδα. Η περίθαλψη και επανένταξη Άγριων Ζώων γίνεται υπό την απαραίτητη επίβλεψη της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και σε στενή συνεργασία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με ειδικούς από το εξωτερικό.

Ο σεβασμός στην πανίδα και τη χλωρίδα που μας περιβάλει μας αφορά όλους. Άλλωστε η φύση και όσα την περιβάλλουν είναι πολύ σημαντικά και για την επιβίωση του ανθρώπου. Το AQUA Carpatica, με τέτοιου είδους δράσεις αλλά και μέσα από τον τρόπο εμφιάλωσής του, δείχνει έμπρακτα τον σεβασμό του στη φύση και στην άγρια πανίδα. Οι πηγές του βρίσκονται στα παρθένα δάση των Καρπαθίων. Το νερό μεταφέρεται από την πηγή με υπόγειες σωληνώσεις INOX και εμφιαλώνεται μερικά χιλιόμετρα μακριά εκτός των δασών, καθώς η πηγή είναι σε αυστηρά προστατευόμενη περιοχή όπου απαγορεύεται κάθε άλλη διέλευση και ανθρώπινη δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα; Ένα δροσερό, ευχάριστο στη γεύση και χωρίς καμία επίγευση νερό, μια πραγματική απόλαυση.