UNHCR & SolidarityNow: Ημέρα Καριέρας για πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και το SolidarityNow διοργανώνουν την Παρασκευή 5 Μαΐου στο Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων (Blue Refugee Center) στη Θεσσαλονίκη, μια ημέρα αφιερωμένη στη διασύνδεση επιχειρήσεων με πρόσφυγες που αναζητούν εργασία.

Η Ημέρα Καριέρας στοχεύει στην ένταξη προσφύγων σε διαθέσιμες θέσεις εργασίας, στη γνωριμία τους με εργοδότες αλλά και στην εξοικείωσή τους με τη διαδικασία της συνέντευξης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν περισσότερες από 15 επιχειρήσεις από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους, οι οποίες θα διενεργήσουν συνεντεύξεις επιλογής προσωπικού, αξιολογώντας τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων.

Παράλληλα με τις συνεντεύξεις εργασίας, θα πραγματοποιηθούν και δύο κεντρικές συζητήσεις. Η πρώτη θα αφορά την παρουσίαση προσωπικών εμπειριών σχετικά με την εργασία στην Ελλάδα, από πρόσφυγες που ζουν και εργάζονται στη χώρα, και η δεύτερη έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ εκπροσώπων από επιχειρήσεις και πρόσφυγες γύρω από τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στην ελληνική αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτής θα παρουσιαστεί επίσης από την Ύπατη Αρμοστεία η ηλεκτρονική της πλατφόρμα για τη διασύνδεση εργοδοτών με πρόσφυγες που αναζητούν εργασία, η οποία λειτουργεί σε συνεργασία με την Catholic Relief Services (CRS).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 11:00-16:00 στις 5 Μαΐου, 2023.

Η διεύθυνση του Κέντρου Υποστήριξης Προσφύγων είναι Ι. Κωλέττη 25Δ, Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.