Pathway to Net Zero: Ένα διαδικτυακό webinar για την κλιματική δράση από το San Francisco στην Ευρώπη

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και η ομαλή μετάβαση των πόλεων σε πιο βιώσιμες πρακτικές αποτελούν θέματα υψηλής σπουδαιότητας σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο. Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ έχει ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια δράσης για το κλίμα, που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανθεκτικότητας και σχεδιασμού σε επίπεδο πόλης/δήμου.

 

Με αφορμή την πρόσφατη εκπαιδευτική αποστολή της ομάδας της Εcogenia και της Dataphoria στο Σαν Φρανσίσκο, την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ένα ξεχωριστό διαδικτυακό webinar με τίτλο “Pathway to Net Zero; San Francisco’s Climate Action Plan (Ο Δρόμος για το Μηδενικό Ισοζύγιο Άνθρακα: το Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα του Σαν Φρανσίσκο)”.

 

Το webinar συνδιοργανώνεται από τις εταιρείες Dataphoria, Ecogenia, Impact Hub Athens, Aephoria.net και EU Climate Pact, και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους ενδιαφερόμενους. Σημειώνεται ότι το webinar διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας (#EUGreenWeek).

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τα μυστικά της επίτευξης των στόχων net zero στις πόλεις, μέσα από την εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές του Tyrone Jue, Εντεταλμένου Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Σαν Φρανσίσκο. Επισημαίνεται ότι ο Tyrone Joe θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στη δράση για το κλίμα και οραματιστής πίσω από το Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα της πόλης του Σαν Φρανσίσκο.

 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν αποτελεσματικές στρατηγικές, σαφής επικοινωνία και επιτυχημένη εφαρμογή καλών πρακτικών για το περιβάλλον. Το webinar αποτελεί μια ευκαιρία για όλους να αποκτήσουν γνώσεις σε σημαντικά ζητήματα της εποχής μας.

 

Αναλυτικές λεπτομέρειες για το webinar:

 

Ημερομηνία: 8 Ιουνίου

Ώρα: 18:00-19:30 EEST

 

H εγγραφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή, και γίνεται δωρεάν στον παρακάτω σύνδεσμο: http://bitly.ws/GdHA