RSM Greece: Στηρίζει το Ride4Dray για την έγκαιρη αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου

H RSM Greece, μέλος της RSM, του 6ου μεγαλύτερου Δικτύου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, υποστηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία Ride4Dray με αποστολή την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την έγκαιρη διάγνωση του παιδικού καρκίνου. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την προσωπική ιστορία του Jim Clarahan, στελέχους της RSM Αμερικής επί 42 χρόνια, o οποίος γυρίζει τον κόσμο με την μοτοσυκλέτα του για να ενημερώσει για τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς ο 5χρονος εγγονός του, Dray, διαγνώστηκε με σπάνιο καρκινικό όγκο του εγκεφάλου με καθυστέρηση 7 μηνών και βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε θεραπεία.

 

Η φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Jim Clarahan, που συνδυάζεται με την αγάπη του για τις μηχανές, έχει σκοπό να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο της RSM, για να μεταδώσει το μήνυμα για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου σε παιδιά κάτω των 5 ετών. Το Ride4Dray ξεκίνησε με το πρώτο μεγάλο ταξίδι του Jim Clarahan το 2020, στο οποίο διένυσε περισσότερα από 11,000 μίλια με τη μηχανή σε 60 ημέρες, με επισκέψεις σε 37 πολιτείες της Αμερικής, 60 γραφεία της RSM και επαφές με 11 κορυφαία παιδικά νοσοκομεία και κέντρα καρκίνου των ΗΠΑ. Τον Μάιο του 2023, ο Jim ξεκίνησε ένα νέο ταξίδι στην Ευρώπη διάρκειας 4 μηνών, φέρνοντας την αποστολή του Ride4Dray, σε 37 χώρες και σε περισσότερα από 50 γραφεία RSM μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Ευρώπη, ο Jim επισκέφθηκε και την χώρα μας με την αμέριστη υποστήριξη της RSM Greece, που τον συνόδεψε σε μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και δωρεών, ενισχύοντας την αποστολή της πρωτοβουλίας και στην χώρα μας.

 

Η RSM Greece ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες που επέλεξαν να είναι συνοδοιπόροι του Jim σε αυτό το ταξίδι, το Υπουργείο Υγείας για την στήριξη της πρωτοβουλίας και φυσικά τους Συλλόγους Ελπίδα και Φλόγα για τη φιλοξενία τους αλλά και την ενεργή παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό των μικρών μαχητών.

 

Στήριξη του Ride4Dray από το Υπουργείο Υγείας

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα και με την στήριξη της RSM Greece o Jim Clarahan είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο και να συζητήσει για το θέμα του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας και τις δράσεις του Υπουργείου για την αντιμετώπισή του. Ο κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος ανέφερε μετά τη συνάντησή πως «η έγκαιρη διάγνωση και η άμεση αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου αποτελεί και για την Κυβέρνησή μας άμεση προτεραιότητα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην χάραξη πολιτικών που θα βασίζονται σε αξιόπιστα δεδομένα ώστε να μπορούμε να εφαρμόσουμε τις πιο κατάλληλες πολιτικές για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.»

 

Συνέργεια του Ride4Dray και της RSM Greece με τον «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ»

 

Παράλληλα, η RSM Greece σε συνεργασία με το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» διοργάνωσαν συζήτηση με τον Jim στους χώρους της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ», με συμμετέχοντες γιατρούς και ειδικούς επιστήμονες για να αναφερθούν αναλυτικά στο ζήτημα του παιδικού καρκίνου, στα σπάνια συμπτώματα και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης για την αποτελεσματική θεραπεία. Η εμπειρία του Jim από την Αμερική και η σπάνια εμπειρία που έζησε ο εγγονός του είχε σημαντικό ενδιαφέρον για τους υγειονομικούς εκπροσώπους και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα, εξέφρασε το θαυμασμό και τη συγκίνησή της για την γενναία πρωτοβουλία του κυρίου Jim Clarahan και μετέφερε εκ μέρους της Προέδρου, κυρίας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και των μελών του Συλλόγου τις ευχαριστίες και ευχές για την επιτυχία στους σκοπούς του ταξιδιού του και για γρήγορη ανάρρωση του μικρού Dray.

 

Συνέργεια του Ride4Dray και της RSM Greece με τον «Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια-ΦΛΟΓΑ»

 

Αργότερα την ίδια ημέρα, η RSM Greece σε συνεργασία τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια – ΦΛΟΓΑ, διοργάνωσαν εκδήλωση στην οποία ο Jim αναφέρθηκε αναλυτικά στην προσωπική περιπέτεια του εγγονού του Dray και συζήτησε με τα μέλη του Συλλόγου και με οικογένειες για τη ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινού για τον παιδικό καρκίνο, ώστε να υπάρχει έγκαιρη αντιμετώπιση. Η εμπειρία της οικογένειας του Jim και η επιμονή για την αντιμετώπιση της ασθένειας του μικρού Dray έδωσε πολύ δύναμη στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχες δυσκολίες. Αμέσως μετά τη συνάντηση η Κυρία Γεωργία Κόκκινου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φλόγα, δήλωσε σχετικά «Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, παρά μόνο έγκαιρη διάγνωση. Είναι μια σπάνια ασθένεια και γι’ αυτό είναι σημαντικό να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να ενημερώσουμε σωστά τον κόσμο αλλά και για να διεκδικήσουμε περισσότερη έρευνα. Γιατί όλα τα παιδιά με καρκίνο έχουν δικαίωμα σε υψηλό επίπεδο θεραπείας και φροντίδας, και σε καλύτερη ποιότητα ζωής.»

 

Εταιρίες – συνοδοιπόροι του Ride4Dray

 

Με στόχο τη μεγιστοποίηση της ευαισθητοποίησης ακόμη περισσότερων ανθρώπων και την ουσιαστική υποστήριξη του έργου προς την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας, η RSM Greece προσκάλεσε συνεργάτες της να γίνουν συνοδοιπόροι στην αποστολή του Ride4Dray υποστηρίζοντας μέσω δωρεάς έναν από τους δύο Συλλόγους.

 

Οι εταιρίες που ενίσχυσαν τη πρωτοβουλία αυτή μέσω χρηματικής δωρεάς είναι οι Evalion-SHL Greece & Cyprus, Genesis Pharma, RSM Greece, Varangis Furniture & Interiors, Yodiwo ΑΕ, Όμιλος FOURLIS, Όμιλος DELATOLAS, Τράπεζα Eurobank. Με τη συμβολή τους αυτή, οι εταιρίες συγκέντρωσαν χρήματα με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και στήριξη του έγκαιρου εντοπισμού και της πρόληψης του παιδικού καρκίνου.

 

Η στήριξη της πρωτοβουλίας από την RSM Greece

 

Επιπλέον των δράσεων με τους εξωτερικούς φορείς, στο πλαίσιο της επίσκεψης, η ομάδα της RSM Greece υποδέχθηκε τον Jim στα γραφεία της όπου διεξάχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση και δημιούργησαν όλοι μαζί ευχές που δόθηκαν στους ξενώνες των Συλλόγων Ελπίδα και Φλόγα. Η ομάδα της RSM Greece δημιούργησε με αγάπη για να δίνει δύναμη στους μικρούς ήρωες!

 

Η Managing Partner της RSM Greece κα Έλενα Στυλιανού δήλωσε σε συνέχεια των δράσεων της Εταιρείας: «Ως RSM Ελλάδος ευχαριστούμε τον Jim που συμπεριέλαβε τη χώρα μας στο ταξίδι και στην αποστολή του Ride4Dray, δίνοντας έτσι στην ομάδα μας την ευκαιρία να βάλει ένα μικρό λιθαράκι προς την ευαισθητοποίηση για την αντιμετώπιση και την έγκαιρη διάγνωση του παιδικού καρκίνου. Ο παιδικός καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις, για αυτό και η δύναμή του Jim, να ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη για 4 μήνες και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο ως προς την αντιμετώπιση και την έγκαιρη διάγνωση των συμπτωμάτων του είναι αξιοθαύμαστη. Η ιστορία του μικρού Dray και της οικογένειάς του καταφέρνει και ενώνει τις δυνάμεις ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, αφήνοντας ένα θετικό αποτύπωμα για όλα τα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με αυτή τη μάχη τόσο νωρίς στη ζωή τους.»

 

Από την πλευρά του, ο Jim Clarahan ευχαρίστησε θερμά όλους τους φορείς που αγκάλιασαν με τόση θέρμη την πρωτοβουλία του στην Ελλάδα. Ανέφερε τη σημασία του έγκαιρου εντοπισμού και της πρόληψης του παιδικού καρκίνου και τόνισε ότι “η ασθένεια είναι πλέον αντιμετωπίσιμη στα μικρά παιδιά και έχει καλά αποτελέσματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η έγκαιρη και σωστή διάγνωση για να επιστρέψει σύντομα κάθε παιδί στη φυσιολογική του ζωή”.

Η επόμενη στάση του Jim είναι στην Τουρκία όπου θα συνεχίσει την αποστολή του Ride4Dray μέχρι και την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στην Ευρώπη τον Αύγουστο του 2023