Skip: Δημιούργησε ένα παιδικό παιχνίδι συμπερίληψης από ανακυκλωμένο πλαστικό

Το Skip δημιούργησε ένα πρωτότυπο παιδικό παιχνίδι παιδικής χαράς, ειδικά σχεδιασμένο για να μπορούν να διαδρούν με αυτό όλα τα παιδιά, ακόμα και εκείνα που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια. Πρόκειται για μία αμμοδόχο κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό που επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργούν έργα από άμμο, προσφέροντας διασκέδαση και δημιουργική έκφραση.

Το παιχνίδι βρίσκεται στην παιδική χαρά του Λόφου Πανί, στον Δήμο Αλίμου. Μέσω της πρωτοποριακής αυτής δράσης που έγινε σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλο, το Skip προάγει την ισότητα, τη συμπερίληψη και την αμοιβαία αλληλεπίδραση ανάμεσα σε όλα τα παιδιά.

Συμμετέχοντας στη δράση, κάθε αγορά προϊόντων Skip από τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος συμβάλλει στη δημιουργία αυτής της πρωτότυπης  κατασκευής, ενισχύοντας έτσι την προώθηση της συμπερίληψης στην κοινότητα. Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή συμβολίζει τη δέσμευση της εταιρείας για λιγότερο πλαστικό στον πλανήτη, καθώς η κατασκευή έχει δημιουργηθεί από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης, δήλωσε: “Με ενθουσιασμό υποδεχθήκαμε αυτήν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Skip, που φέρνει όλα τα παιδιά κοντά στην παιδική χαρά του Λόφου Πανί, ως ο πρώτος Δήμος που φιλοξενεί ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι συμπερίληψης αποκλειστικά από ανακυκλωμένο πλαστικό. Με αυτήν τη συνεργασία, υποστηρίζουμε επίσης το Κοινωνικό Πλυντήριο και την Κοινωνική Ντουλάπα, δύο πρωτοβουλίες που βοηθούν τους πολίτες μας καθημερινά”.

Η Ιωάννα Τσάτσαρη, Brand Manager του Skip δήλωσε «Με αυτήν την πρωτοβουλία, το Skip συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών για έναν κόσμο γεμάτο χαρά και ανοιχτούς ορίζοντες. Η Unilever, άλλωστε, είναι μία εταιρεία πρωτοπόρος τόσο στην προώθηση της συμπερίληψης, όσο και στις δεσμεύσεις της για το περιβάλλον και την ανακύκλωση. Ιδιαίτερα καθοριστική, βεβαίως, είναι η συμβολή του Δήμου Αλίμου αλλά και της ΑΒ Βασιλόπουλος, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί αυτό το έργο. Είμαστε χαρούμενοι που και με τους δύο έχουμε μία τόσο παραγωγική συνεργασία για ζητήματα τόσο κοινωνικά όσο και περιβαλλοντικά.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η πρωτοβουλία συμβαδίζει συνολικά με τη δέσμευση της Unilever για το περιβάλλον, την ανακύκλωση πλαστικού και την χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού. Το υγρό απορρυπαντικό Skip, το οποίο παράγεται στην Ελλάδα στο εργοστάσιο του Ρέντη, έρχεται σε συσκευασίες φτιαγμένες από 35% ανακυκλωμένο πλαστικό και είναι 100% ανακυκλώσιμο. Επιπλέον, η σύνθεσή του περιλαμβάνει 100% φυσικής προέλευσης ένζυμα. Με αυτές τις χαρακτηριστικές ιδιότητες, το Skip προωθεί την αειφορία και την περιβαλλοντική ευαισθησία, παρέχοντας παράλληλα αποτελεσματική και ασφαλή καθαριότητα.