Παρουσίαση έκδοσης EuroCharity Yearbook

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η έκδοση EuroCharity Yearbook παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο κοινό, μέσα από μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 26 Ιουνίου. Τη EuroCharity τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, ειδικοί επιστήμονες, και άλλοι stakeholders που πήραν ενεργό ρόλο στο διάλογο για την καινοτομία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του μέλους του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σπύρου Δανέλλη, από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Δανέλλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για μια αειφόρο εκβιομηχάνιση, με καινοτόμες λύσεις σε τεχνολογικά ζητήματα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι όλοι έχουμε σχηματίσει άποψη σχετικά με τις παγκόσμιες εξελίξεις και την ανάγκη να δεσμευτούν οι ηγέτες σε ένα νέο είδος ανάπτυξης».

Ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος της EuroCharity, παρουσίασε αποσπάσματα του λευκώματος και αναφέρθηκε σε παγκόσμιες έρευνες και στοιχεία που πλαισιώνουν την έκδοση. Όπως ανέφερε σχετικά: «H καινοτομία είναι οδηγός της επιχειρηματικότητας και στενά συνδεδεμένη με την αειφορία, όντας απαραίτητη για την επιστροφή μας στο δρόμο της ανάπτυξης».
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι συγγραφείς που έλαβαν μέρος στη φετινή έκδοση καθώς και εκπρόσωποι των συμμετεχόντων οργανισμών. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι Rémy Jacob, Πρύτανης, Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Marc Amblard, Διευθύνων Σύμβουλος, EFQM.  Ακολούθησε πάνελ συζήτησης για τις τάσεις της παγκόσμιας καινοτομίας, το οποίο συντόνισε ο κ. Σπανός με συμμετέχοντες τους: Calvin Hodock, Ιδρυτής, Edison Awards, τέως Πρόεδρος, American Marketing Association, Erik de Baedts, τέως Πρόεδρος, Municipal Waste Europe, Δημήτριος Σαλαμπάσης, Doctoral Researcher, Public Research Centre Henri Tudor και Fabrizio Sestini, Team Leader CAPS, Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες, Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επόμενος σταθμός είναι η παρουσίαση της έκδοσης EuroCharity Yearbook 2012/13 – Innovation for Excellence στην Αθήνα, την Τετάρτη, 3 Ιουλίου στις 19:00, στο PLOTO floating multifunctional venue.

Το CSR Review και το www.csrnews.gr της DIRECTION ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Α.Ε στηρίζουν τη συγκεκριμένη ενέργεια ως χορηγοί επικοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ