Περιβαλλοντική διάκριση για τη Fiat

Η συγκεκριμένη διάκριση αφορά στη σημαντική συμβολή της Fiat Group Automobiles Hellas, στη μείωση των εκπομπών CO2 στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της Πανελλήνιας έρευνας, απονεμήθηκαν από το CSE για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα τα Βραβεία myclimate «Green Leader – Υπολογισμός & Μείωση Ανθρακικού Αποτυπώματος» όπου επιβραβεύτηκαν και αναδείχτηκαν εταιρείες, προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν προχωρήσει αποδεδειγμένα σε ενέργειες μείωσης των εκπεμπόμενων αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητες τους. Η απονομή των βραβείων myclimate «Green Leader» πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, Ακαδημαϊκό Επόπτη του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών & Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος.

Σε ότι αφορά τη Fiat, η δέσμευση περιβαλλοντικών πρακτικών του Ομίλου, αποδεικνύεται έμπρακτα και μέσω διεθνών βραβεύσεων, όπως η διάκριση για 5η συνεχή χρονιά της μάρκας Fiat ως εκείνης που κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2, στα οχήματα  με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2011, με μέση μέτρηση 118,2 g/km (4,9 g/km λιγότερο από το μέσο όρο του 2009). Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή του ομίλου Fiat σε αυτή την εξέλιξη, καθώς ο ιταλικός όμιλος αυτοκινήτων πέτυχε να μειώσει στην Ελλάδα το μέσο όρο εκπομπής CO2 (ισοσταθμισμένος μέσος όρος διαθέσιμων δεδομένων), αφήνοντας πίσω τους υπόλοιπους κατασκευαστές επιβατικών αυτοκινήτων. Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Fiat Group Automobiles Hellas  για αυτοκίνηση με σεβασμό στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της βράβευσης, η κ. Κορίνα Πατέλη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της FGAH, δήλωσε τα εξής: «Εκ μέρους της Fiat Group Automobiles Hellas, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που οι προσπάθειες του Ομίλου Fiat ως προς την προστασία του περιβάλλοντος σε τοπικό επίπεδο διακρίνονται από το θεσμό των βραβείων “Green Leader”. Το Κέντρο Αειφορίας έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη εταιρικών «πράσινων» πρωτοβουλιών  που οδηγούν μελλοντικά τις εξελίξεις στο τομέα του Green CSR στην Ελλάδα. Η διάκριση αυτή μας τιμά και σας ευχαριστούμε για αυτό». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ