Όμιλος Εταιριών Ηρακλής: Παραχωρεί έκταση για την ανέγερση Σχολείου στη Χαλκίδα

Υπογράφηκε το συμβόλαιο παραχώρησης έκτασης 4.359,36 τ.μ. από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Εταιριών Ηρακλής κ. Γεώργιο Μίχο και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη. Το τμήμα του οικοπέδου, που βρίσκεται στην συνοικία Μπαταριά της Χαλκίδας, θα χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση νέου διδακτηρίου, που θα στεγάσει το 26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Παγώνης, αφού διαπίστωσε την ανάγκη για νέο σχολείο στην περιοχή και εντόπισε τον κατάλληλο χώρο, απηύθυνε ανάλογο αίτημα στη Διοίκηση του ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ. Η Διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο του πολυεπίπεδου  προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αποδέχθηκε άμεσα τη δωρεάν παραχώρηση της παραπάνω έκτασης.

Σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανάγκες είναι εντονότερες από ποτέ, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, επιδεικνύει για ακόμα μία φορά υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, δημιουργώντας  αξία για την ελληνική κοινωνία. Εστιάζει σε πρωτοβουλίες και ενέργειες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και υλοποιεί έργα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των νέων.

Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί ότι και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα του Δήμου Χαλκιδέων, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανέγερσης νέου διδακτηρίου στην περιοχή, και ήδη εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ. Παράλληλα οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων ετοιμάζουν τη σχετική μελέτη.

Με αφορμή την υπογραφή του συμβολαίου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης ευχαρίστησε προσωπικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γεώργιο Μίχο για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, καθώς επίσης και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για το νέο διδακτήριο.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΓΕΤ κ. Γεώργιος Μίχος δήλωσε «Οι έννοιες κοινωνική ευθύνη και αειφόρος ανάπτυξη αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας μας.  Ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή τη περίοδο για τη χώρα, ο Όμιλός μας συνεχίζει να υλοποιεί ενέργειες που στηρίζουν την ελληνική κοινωνία. Σήμερα, δεν είμαστε μόνο υπερήφανοι αλλά και χαρούμενοι που μέσα από μια τόσο ουσιαστική δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συμβάλουμε στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας και βρισκόμαστε δίπλα στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ