Χαμόγελο του Παιδιού: Απολογισμός του 2013

Κατά την παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων 2013 των Κοινωνικών & Υποστηρικτικών Δράσεων που υλοποιεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε: «Το εξαιρετικά δύσκολο 2012 ακολούθησε μία ακόμα δυσκολότερη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανάγκες που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάλυψε αλλά και οι υπηρεσίες που παρείχε σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκαν αισθητά, διατηρώντας όμως ΠΑΝΤΑ την ίδια ποιότητα. Και πάλι ΜΟΝΟΣ χρηματοδότης και αρωγός του έργου μας ο απλός κόσμος και οι εταιρείες, που εν μέσω βαθιάς ύφεσης, μας στηρίζουν. Παράλληλα με τις δράσεις μας, στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς, θεωρώντας ότι οι συνέργιες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν.

Από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζουμε θα ήθελα να σταθώ και να τονίσω ότι το 2013 μέσω των δράσεών μας υποστηρίχθηκαν 63.299 παιδιά και οι οικογένειές τους πανελλαδικά!

Όπως φαίνεται στα αναλυτικά στοιχεία που παρουσιάσαμε οι ελλείψεις δεν συνοψίζονται στο φαγητό όπως πολλοί υποστηρίζουν. Η κρίση έχει πολλές παραμέτρους. Οι ανάγκες στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας των παιδιών είναι τεράστιες. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω των δράσεών του προσπαθεί -και παρά τις δυσκολίες- βρίσκεται κοντά κάθε παιδί και την οικογένεια του, με κύριο μέλημα την προστασία της αξιοπρέπειάς τους. Βλέπουμε το πρόβλημα, ξέρουμε τη λύση και με τα κατάλληλα εργαλεία και γνώμονα την ποιότητα, είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί έχει ανάγκη. Διεθνείς Οργανισμοί και συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν και αξιοποιούν την τεχνογνωσία μας, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει στη χώρα μας.

Καθημερινά, περιστατικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη χώρα μας. Φυσικά, οφείλουμε να τονίσουμε πως αυτά αφορούν σε ένα μόνο μικρό μέρος του αριθμού των παιδιών που έχουν ανάγκη στήριξης στην Ελλάδα.

Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το 2013 ήταν ορόσημο. Κλείσαμε 18 χρόνια δράσης και ανανεώσαμε τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Γιαννόπουλος και με αφορμή την 6η Μαρτίου Πανελλήνια Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying) προέτρεψε τους πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.antibullying.eu και να υπογράψουν ηλεκτρονικά για την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας ενάντια στο φαινόμενο.

Τέλος, επεσήμανε ότι Πρεσβευτές όλων των δράσεων του Οργανισμού ενάντια στο φαινόμενο δεν είναι άλλοι από τα ίδια τα παιδιά που έχουν βήμα και φωνή μέσω του YouSmile.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here