Tetra Pak: Περιβαλλοντική πρόοδος το 2013

Οι στόχοι αυτοί, που έχουν ορίζοντα ως το 2020, επικεντρώνονται στην ανάπτυξη βιώσιμων προϊόντων, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε όλη την αλυσίδα αξίας και την αύξηση των δραστηριοτήτων ανακύκλωσης.

Ανάπτυξη βιώσιμων προϊόντων

Προκειμένου να καταστήσει τα προϊόντα συσκευασίας περισσότερο βιώσιμα, η Tetra Pak εστιάζει στην αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων υλικών από φυσικούς πόρους, οι οποίοι αναπτύσσονται ξανά υπό κατάλληλη διαχείριση, όπως το ξύλο και το ζαχαροκάλαμο. Κατά μέσο όρο, το 75% των συσκευασιών της Tetra Pak αποτελείται από χαρτόνι, το οποίο παρασκευάζεται από ξύλο. Ως εταιρεία πιστοποιημένη από το Forest Stewardship Council™ (FSC™), η Tetra Pak είναι αφοσιωμένη στον εφοδιασμό από δάση που τελούν υπό υπεύθυνη διαχείριση και άλλες ελεγχόμενες πηγές, με τελικό στόχο τη χρήση σε ποσοστό 100% χαρτονιού με πιστοποίηση κατά FSC. Αυτό το ποσοστό αυξήθηκε από 38% το 2012 σε 41% το 2013. Εντωμεταξύ, 32 δισεκατομμύρια συσκευασίες της Tetra Pak με το σήμα FSC διατέθηκαν στους καταναλωτές κατά το περασμένο έτος, αύξηση μεγαλύτερη από 5 δισεκατομμύρια σε σχέση με το 2012.

Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Η Tetra Pak έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη πλαφόν στα επίπεδα του 2010 αναφορικά με τις κλιματικές επιπτώσεις σε όλη την αλυσίδα αξίας έως το 2020, με ταυτόχρονη αύξηση του κύκλου εργασιών της. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αναλήφθηκε μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η ανάπτυξη και ο έλεγχος ενός συστήματος λογοδοσίας και καταγραφής, το οποίο συμμορφώνεται με το πρότυπο της Εταιρικής αλυσίδας αξίας σύμφωνα με το πρωτόκολλο για τα αέρια του θερμοκηπίου. Μεταξύ του 2010 και του 2013, η Tetra Pak μείωσε τις ατμοσφαιρικές εκπομπές των δραστηριοτήτων της κατά 2.000 τόνους ισοδύναμου CO2 (διοξειδίου του άνθρακα), σημειώνοντας ταυτόχρονα ανάπτυξη ύψους 12% στον αριθμό των συσκευασιών που πωλήθηκαν.

Αύξηση των δραστηριοτήτων ανακύκλωσης

Η Tetra Pak εργάζεται με αφοσίωση για την αύξηση της ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων συσκευασιών ποτών, έχοντας στόχο το διπλασιασμό του ποσοστού ανακύκλωσης παγκοσμίως έως το 2020 στο 40%, μέσω εστίασης στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, τη διάδοση γνώσεων και εξειδίκευσης, τη διευκόλυνση υποδομών συλλογής απορριμμάτων και την υποστήριξη της ανάπτυξης τεχνολογιών ανακύκλωσης.

«Η επίτευξη περιβαλλοντικής υπεροχής αποτελεί μέρος της εταιρικής στρατηγικής με χρονικό ορίζοντα το 2020, επειδή θεωρούμε ότι αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για το μέλλον της εταιρείας και των πελατών μας. Προωθούμε την περιβαλλοντική απόδοση σε κάθε βήμα της λειτουργίας μας, από τον εφοδιασμό και την ανάπτυξη συστημάτων επεξεργασίας και συσκευασίας έως τις υπηρεσίες και την υποστήριξη που παρέχονται στους πελάτες. Αυτή ακριβώς είναι η αιτία που συνεχίζουμε την επιτυχημένη πορεία μας στην επίτευξη φιλόδοξων στόχων», δήλωσε ο Claes Du Rietz, Αντιπρόεδρος επί Περιβαλλοντικών Θεμάτων στην Tetra Pak.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ