Στην Αμοργό οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες

Σε συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης αποστολής των δύο Κινητών Ιατρικών Μονάδων στο Καστελόριζο, στις 17-20 Ιανουαρίου, οι Μονάδες ολοκλήρωσαν και το δεύτερο ταξίδι τους, αυτή τη φορά στην Αμοργό, προσφέροντας σε όλους τους κατοίκους του νησιού ελεύθερη πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στο ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων διήρκησε πέντε ημέρες (6-11 Μαρτίου), και πραγματοποιήθηκε μέσω της αποκλειστικής στήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο Κινητές Ιατρικές Μονάδες μαζί με έναν Μαγνητικό Τομογράφο, σηματοδότησαν πριν από περίπου δύο μήνες την έναρξη του πενταετούς Εθνικού Προγράμματος Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε νησιωτικές, ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής των μονάδων στην Αμοργό, η επιστημονική ομάδα του προγράμματος και το αρμόδιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξέτασαν συνολικά 783 κατοίκους.

Η επόμενη αποστολή θα πραγματοποιηθεί στην Κάσο, στις 10 Απριλίου, ενώ στις 5 Ιουνίου οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα επισκεφτούν την Αστυπάλαια.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των αποστολών, οι δύο Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα βρίσκονται στην Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιεί εντελώς δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ