Vodafone Ελλάδας: Σχεδόν μηδενική η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων

Tην κουλτούρα ισότητας στις αμοιβές που εφαρμόζει η Vodafone Ελλάδας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η Κατερίνα Κωνσταντίνου, Reward, Organizational Effectiveness & HR Analytics Manager, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Women On Top και της inc.lude «Κανονιστική συμμόρφωση στην πράξη: πώς το ρυθμιστικό πλαίσιο αλλάζει το DEI (Diversity, Equity, Inclusion) στο εταιρικό περιβάλλον» στις 24 και 25 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η Ετήσια Ημερίδα της inc.lude που αναδεικνύει πρωτοβουλίες, στοιχεία και εργαλεία με άξονα την προώθηση της ισότητας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, φέτος άνοιξε τη συζήτηση για το κανονιστικό πλαίσιο που αφορά το DEI. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης «Η ευρωπαϊκή οδηγία για τη μισθολογική διαφάνεια και η νέα κουλτούρα ισότητας στις αμοιβές», η Κατερίνα Κωνσταντίνου σημείωσε πως η Vodafone Ελλάδας μέσα από πολιτικές και διαδικασίες που έχει αναπτύξει, για πάνω από μια δεκαετία, έχει καταφέρει να περιορίσει το χάσμα αμοιβών μόλις στο 0,3%. Η επίτευξη αυτή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρίας για δίκαιη αντιμετώπιση χωρίς εξαιρέσεις, δέσμευση που δεν περιορίζεται μόνο στις αμοιβές, αλλά και σε ευκαιρίες ανάπτυξης, εκπαίδευσης, συμμετοχής και εκπροσώπησης.

Όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η στρατηγική της Vodafone Ελλάδας για την απαλοιφή των μισθολογικών διαφορών στηρίζεται πάνω σε μια διττή προσέγγιση. Αφενός, η εταιρία προσφέρει σε νέους εργαζόμενους αμοιβές χωρίς διακρίσεις φύλου με στόχο την αποφυγή «εισερχόμενου» μισθολογικού χάσματος κατά τη διαδικασία των προσλήψεων. Αφετέρου, έχει αναπτύξει μηχανισμούς παρακολούθησης των αμοιβών ώστε να προτεραιοποιεί και να διασφαλίζει την ισότητα των αμοιβών σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των εργαζομένων.

Παράλληλα, η εταιρία συμμετείχε και στο 3ο WoT Career Fair όπου δόθηκε η ευκαιρία επαφής με εταιρείες και οργανισμούς που επενδύουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και προώθηση του γυναικείου δυναμικού, ώστε να λάβουν καθοδήγηση κατά την αναζήτηση εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της Vodafone Ελλάδας συμμετείχαν στις συζητήσεις «To HR απαντά» και «Talk to a mentor», όπου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν γνωριμίες και συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενες, και να συζητήσουν ευκαιρίες με βάση τα μοναδικά ενδιαφέροντα της καθεμίας.