Ι.Ο.ΑΣ.: Διοργάνωσε την 7η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), συνδιοργάνωσαν για 7η συνεχή χρονιά την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, με πλήθος δραστηριοτήτων σε όλη τη χώρα, που φέτος τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας υλοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. (16/3 & 17/3), την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.) και το Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, ενώ σε όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας λειτούργησε Εθελοντική Αιμοδοσία και στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη.

Η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας με τους προσομοιωτές του Ι.Ο.ΑΣ. βρέθηκαν στο Άλσος Περιστερίου (16/3) στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Περιστερίου και στο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων (Σταθμός Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου «Πειραιάς» – 17-19/3) με αφορμή τα 145 χρόνια λειτουργίας του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου. Στις 21-23 Μαρτίου, η Κινητή Μονάδα ήταν στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ενώ στις 22 και 23 Μαρτίου ήταν στη Ναύπακτο.

Μαζί με τις παραπάνω δράσεις, στο πλαίσιο της Εβδομάδας, υλοποιήθηκαν:

•    Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά και βιωματικές δραστηριότητες με την Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας
•    Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) και του Ι.Ο.ΑΣ. για τους Δείκτες Απόδοσης Μέτρων Οδικής Ασφάλειας, με θέμα «Greece’s Road Safety in a European context» (19/3)
•    Βράβευση του «Τροχονόμου της Χρονιάς» και των «Εθελοντών της Χρονιάς» του Ι.Ο.ΑΣ. (19/3)
•    Εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως σε Λύκεια της χώρας (18/3)
•    Προγράμματα στο Κέντρο Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας που φιλοξενήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Μουσείο Τεχνολογίας και Επιστημών, Αίθουσα «Εκκρεμές του Φουκώ») (20/3)
•    Καμπάνια «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» (22/3) με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού από όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας και με μετάδοση σχετικού ραδιοφωνικού μηνύματος.

Χορηγός επικοινωνίας των δράσεων είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here