Ένα ορόσημο για την εμπέδωση της ισότητας και την πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο.
Η Bristol Myers Squibb (BMS) αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία για τις γυναίκες στην Ελλάδα, κατακτώντας την πρώτη θέση στη λίστα Best Workplaces™ for Women Hellas 2025, στην κατηγορία της. Μια διάκριση που αποτελεί όχι μόνο σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, αλλά και μια δημόσια δέσμευση υπέρ της δημιουργίας ενός συμπεριληπτικού, υποστηρικτικού και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος.
Γιορτάζοντας αυτή τη διάκριση, οι άνθρωποι της BMS διοργάνωσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση με επίκεντρο τις ιστορίες γυναικών που τολμούν, διεκδικούν και εμπνέουν. Προσκεκλημένες ομιλήτριες με διαφορετικές, αλλά θαυμαστές, διαδρομές, μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες – από τις προκλήσεις των συστημικών προκαταλήψεων και των διακρίσεων μέχρι τη δύναμη που βρίσκουν μέσα από την πίστη στον εαυτό τους και την επιμονή τους να συμβάλλουν σε θετικές αλλαγές. Την εκδήλωση συντόνισε η Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της BMS Ελλάδας.
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο των γυναικών στην κοινωνία και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ώστε να ακουστεί η φωνή όλων, ανεξάρτητα από την ιεραρχία στην οποία βρίσκονται. Παράλληλα, ανέδειξε την αξία της ισότητας στη δημόσια υγεία, την οποία υπηρετεί η υλοποίηση του προγράμματος ‘ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ’, με σημαντικά οφέλη για την υγεία χιλιάδων γυναικών. Η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κατερίνα Πατσογιάννη, στάθηκε στην επίδραση των πολιτικών που έχουν υιοθετηθεί για την εμπέδωση της ισότητας, αλλά και για τις δράσεις που σχεδιάζονται για την εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία. Η δημοσιογράφος Χριστίνα Βίδου ανέδειξε τη σημασία των θετικών προτύπων και πώς μέσα από τον δημοσιογραφικό ρόλο είναι ευθύνη να αναδεικνύονται δράσεις και ιστορίες γυναικών που ‘σπάνε’ τα στερεότυπα και δημιουργούν απτά αποτελέσματα υπέρ της έμφυλης ισότητας. Η Μαρία Θεοχάρη, Παθολόγος-Ογκολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Ογκολογικού Τμήματος Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο, μοιράστηκε το πώς μετέτρεψε τις αντιξοότητες και την έλλειψη σεβασμού από ανώτερο συνάδελφο, σε δύναμη και σε αποφασιστικότητα, ώστε να εξελιχθεί επιστημονικά και να υλοποιήσει το όνειρό της, να υπερασπίζεται τη φροντίδα των ασθενών.
Στη δέσμευση της BMS, αναφέρθηκε η Πηνελόπη Καράμπελα, Market Access Manager, στην προώθηση του γυναικείου ταλέντου και στην αφοσίωση της εταιρείας σε αξίες όπως ο αλληλοσεβασμός, η έμφυλη ισότητα και η αξιοκρατία, οι οποίες δημιουργούν τις συνθήκες, ώστε να συνεργάζονται, αρμονικά, άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα, εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία.
Η BMS με έμφαση σε ένα πλέγμα ποιοτικών κινήτρων και πολιτικών εγγυάται σεβασμό σε όλους τους εργαζόμενους και ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες, με το 60% των εργαζομένων να είναι γυναίκες, υπερβαίνοντας τα κριτήρια της λίστας Best Workplaces™ που θέτει ως ελάχιστο το 33% των εργαζομένων εταιρειών να είναι γυναίκες και το 33% σε θέση ευθύνης.
«Στην BMS πρωτοπορούμε με ουσία και θεμελιώνουμε τις προϋποθέσεις για ένα μέλλον όπου οι άνθρωποί μας ευημερούν, δημιουργούν και κατακτούν τους στόχους που επιθυμούν, χωρίς διακρίσεις. Για εμάς η ισότητα είναι θέμα Αρχής. Αυτή η διάκριση είναι μια ομαδική επιτυχία, γυναικών και ανδρών μαζί, καθώς η αλλαγή δεν κάνει διακρίσεις, έρχεται μόνο μέσω της συμμετοχής όλων μας», σημείωσε η Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της BMS, ευχαριστώντας όλες τις προσκεκλημένες για τη διάθεσή τους να μοιραστούν προσωπικές τους εμπειρίες και ιστορίες. Τόνισε, επίσης, ότι «Αυτή η εκδήλωση είναι ένα βήμα για να αναδείξουμε τα επιτεύγματα γυναικών που τολμούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ηγηθούν της ζωής τους, της καριέρας τους, και να διεκδικήσουν όσα αξίζουν και επιθυμούν. Στην BMS μετατρέπουμε την έμπνευση σε δράση, με πράξεις και δράσεις που ενθαρρύνουν όλους τους ανθρώπους μας -γυναίκες και άνδρες- να είναι ο εαυτός τους, ανεξαρτήτως φύλου. Αυτή η δύναμη απελευθερώνει την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα».