«Μυστικά της Ελλάδας» από ΔΑΑ – Geo Routes

Από τις 4 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Geo Routes Cultural Institute διοργανώνουν Φωτογραφική Εκθεση με τίτλο «Μυστικά της Ελλάδας».

Στόχος της έκθεσης είναι να ταξιδέψει τον επισκέπτη, μέσω των πολιτιστικών οδοιπορικών των Geo Routes & Aegean Routes σε όψεις της «μυστικής» Ελλάδας, προσφέροντας του μία ξεχωριστή βιωματική περιπλάνηση στο σπάνιο πολιτιστικό, φυσικό, ιστορικό και γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας.

Τα «Μυστικά της Ελλάδας» που εκτίθενται στο αεροδρόμιο είναι:

Όλυμπος, Στα χνάρια των Θεών
Λαυρεωτική, Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου
Αμοργός, Εκκλησάκι Αγίου Φανουρίου
Ήπειρος, Δίλοφο
Δυτική Μακεδονία, Λίμνες Πρεσπών
Λακωνική Μάνη, Σπήλαια Διρού
Μεσογειακή Διατροφή, ένταξη στον Κατάλογο της ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO 2010

Τα πολιτιστικά οδοιπορικά για την Ελλάδα Geo Routes & Aegean Routes τελούν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς η αποστολή και το όραμα τους συνάδουν με το Πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού «Πολιτισμός-Τουρισμός-Ανάπτυξη». Κάθε εικόνα στην έκθεση «Μυστικά της Ελλάδας» συνοδεύεται από το θεματικό κλειδί εκείνο, που κωδικοποιεί και αποτυπώνει τη θεματική ύλη κάθε οδοιπορικού.

Παράλληλα, στο χώρο της Έκθεσης, καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα προβάλλεται βίντεο με 250 επιλεγμένα φωτογραφικά θέματα από όλη την Ελλάδα.

Η σημασία της ‘Εκθεσης ‘Μυστικά της Ελλάδας’ έρχεται σε συνέχεια της εθνικής επιτυχίας της αναγνώρισης της συνέργειας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO με το Geo Routes Cultural Institute, ως προτύπου βέλτιστης πρακτικής για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κατά τις εργασίες της 37ης Συνόδου της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO στο Παρίσι  στην οποία συμμετείχαν τα 195 κράτη-μέλη του Διεθνούς Οργανισμού (Νοέμβριος 2013).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here